אחרי מספר דיונים וישיבות של ועדת נשים בהתאחדות לכדורגל, אמש (ראשון) אושרו בהנהלת ההתאחדות לכדורגל המלצות הועדה. למעט לירון כהן שהתנגדה, ההצעה עברה פה אחד.
נתחיל עם האקדמיה לכדורגל. אחרי שבתחילת הקיץ הורי השחקניות נלחמו על ההחלטה לסגור את האקדמיה, ההתאחדות למעשה סוגרת את האקדמיה בפועל כשהיא מאשרת את החלטת ועדת נשים לגבי שיתוף שחקניות האקדמיה בקבוצות.
עד כה עזבו את האקדמיה חמש שחקניות, ומידע שהגיע לידינו מצביע על כך שזה לא המספר הסופי, ואם ההתאחדות לא תחזור בה מההחלטה בקרוב יעזבו מספר שחקניות נוספות מה שיותיר את האקדמיה עם שחקניות בודדות. ההמלצה שהוגשה ע״י הוועדה המקצועית ושאושרה ע״י ועדת הנשים לא מקובלת על קבוצות הליגה שטוענות שההחלטה תפגע ביכולת של השחקניות להתפתח.
תקנון האקדמיה שאושר אומר כך: ״למען הסר ספק, על השחקנית ועל קבוצת האם להודיע למנהל האקדמיה עד ליום חמישי של השבוע שקדם למשחק באיזה קבוצת גיל תשתתף השחקנית באותו שבוע אך בשום אופן שהוא לא תשתתף יותר ממשחק אחד בשבוע או שתי מחציות בשתי קבוצות גיל שונות (לעניין זה שבוע משמעותו בימים ראשון עד שבת והשתתפות במחצית משמעותה רישום בטופס המשחק ו/או השתתפות של עד מחצית אחת) היה ושחקנית ו/או קבוצת האם תפר סעיף זה, יחשב הדבר כעבירה על סעיפים 19 (יג) (השתתפות שחקן שלא כדין) ו-20 (יז) (שיתוף שחקן שלא כדין) לתקנון המשמעת״
״המלצת הצוות המקצועי היא לאפשר לשחקניות לשחק או בליגה לנערות ביום ראשון או בליגה לבוגרות ביום חמישי. שחקנית רשאית להשתתף ביום ראשון במשחקת הנערות, וככל שנרשמה בטופס המשחק ו/או שיחקה עד 45 דק׳ היא רשאית להשלים עוד 45 דק׳ ביום חמישי במשחק הקבוצה הבוגרת. עצם רישומה של שחקנית בטופס יחשב שהשתתפה 45 דק״. לסעיף הזה שאושר התנגדו הקבוצות שטוענות שגם יילה חוס, המנהל הטכני של הנבחרות אמר שצריך לתת לשחקניות לצאת גם לאימון המסכם יום לפני המשחק. מצב הדברים הנוכחי לא מאפשר לשחקניות להתפתח מקצועית ולצבור דק׳ בליגה הבכירה מה שגרם לחלקן עד כה לעזוב את האקדמיה. התנהלות ההתאחדות לא ברורה כי שנת הלימודים התחילה וההתאחדות לא תוכל להכניס עכשיו שחקניות חדשות לאקדמיה ולמצוא להן בתי ספר.
נבחרת ישראל:
"אושר פה אחד והוועדה ממליצה בפני ההנהלה לאשר את התכנית כפי שהוצגה על ידי מאמן הנבחרת לתקופה שעד למנוי מאמנת קבועה לנבחרת ו/או עד לקמפיין הבא שיחל בספטמבר 2023 ועל מנת לא להותיר את נבחרת הנשים ללא כל פעילות תקופה כל כך ארוכה. כמו כן כאן המקום להודות לארז ולצוות על התכנית המושקעת״ התוכנית שבלפר הציג בפני הועדה היא:
אנליסט צמוד בכל אימון ומשחק, 2 עוזרים/ות מאמן/ת מנטלית צמד משחקים ( לפחות ) בנלאומיים בכל חלון, אימון נבחרת אחת לשבועיים, מחנה אימון לנבחרת ושצוות הנבחרת הבוגרת יבקר במועדונים וינסה לעזור עם תכנים בעיקר במחלקות הנערות.
לאור מצוקת המגרשים בליגת העל לנשים, הועדה החליטה פה אחד שהקבוצות יהיו רשאיות לשחק גם בימי שישי, וכל זאת שקבוצה ביתית תזמן את הקבוצה האורחת לא לפני השעה 13:00 בשעון חורף ולא לפני השעה 14:00 בשעון קיץ ובתנאי שהקבוצה היריבה תוכל לחזור לפני כניסת השבת.
נושאים נוספים שאושרו בועדת נשים ובהנהלת ההתאחדות:
בליגת העל ובליגה הלאומית אושרו חמישה חילופים בשלוש פעימות. בליגה הארצית אושרו שבעה חילופים ללא פעימות. החל מעונת 2022/23 אושרו 2 שחקניות זרות בליגה הלאומית. בליגת העל אושרו חמש שחקניות זרות בהוראת שעה לעונת 2022/23 ובעונה הבאה כמות הזרות תרד לארבע זרות. אושר פה אחד ששחקניות עד גיל 15 יוכלו להשתתף במשחקי הליגה לבנים.
סילבי ז׳אן מותנה ליו״ר הועדה המקצועית לנשים במקומה של אמילי ברנס.
אושר פה אחד בועדה לתיקון סעיף אי הופעה למשחק ליגת העל גביע המדינה וגביע אתנה כך שקבוצה שלא תופיע למשחק תיענש בקנס של יפחת מ-10000 ש״ח ובפעם השניה תענש בירידת ליגה. בליגת הנערות, ילדות, טרומיות, הליגה הלאומית והליגה הארצית, קבוצה שלא תופיע תיענש בקנס שלא יפחת מ-1500 ש״ח.
חריגות גיל בליגת נערות א׳
אושר פה אחד בועדת נשים כי החל מהעונה הנוכחית תשחק ליגת נערות א׳ באותה מתכונת של הנערות, לאורך המגרש ועם שינוי יחיד בעונה הקרובה, שתי מחציות של 40 דק. כמו כן אושרו שתי שחקניות חריגות גיל שנתון 2010 לשחק בנערות א.
בליגת הנערות אושר בועדה פה אחד לאשר בהוראת שעה לעונה הקרובה ארבע שחקניות חריגות גיל שנתון 2007.
Comments 1