כמו כמעט בכל שנה בשנים האחרונות, מאבק האליפות בליגה הגרמנית סגור כבר מזמן. הפרשי הרמות נראים גדולים מתמיד, בעיקר אחרי הניצחון שמפלצתי של באיירן 6:0 נגד דורטמונד. למרות שזהות האלופה ידועה, עדיין ישנם קרבות לא סגורים בליגה הגרמנית.
הקרב המרכזי שנותר פתוח הוא הקרב על ארבעת המקומות בבמה הגדולה של אירופה, ליגת האלופות. כרגע, שאלקה שנייה, ארבע נקודות מעל דורטמונד, ונראה שהרויאל בלוז הבטיחו את מקומם בעונה הבאה באלופות. מכאן המצב מסתבך. בין דורטמונד השנייה (48 נקודות) עד לפרנקפורט החמישית, פער 3 נקודות. הקבוצות שעדיין מתמודדות על שני כרטיסים לשלב הבתים הן דורטמונד (48), לייפציג (46), לברקוזן ופרנקפורט (שתיהן עם 45 נקודות).
גם הקרב על הירידה נראה סגור כמעט לגמרי, כמו מאבק האליפות. כרגע המבורג וקלן מתחת לקו האדום כשהפער של קלן, שבמקום ה-17, למיינץ שבמקום ה-16 הוא 6 נקודות, פער קשה לצמצום. אך גם מיינץ לא יכולה להירגע כרגע, משום שגם המקום ה-18 מוביל לפלייאוף על הירידה. כרגע מיינץ בשוויון נקודות עם וולפסבורג שחייבת לשמור על מקומה כדי לא להסתכן בירידת ליגה.
משחקי המחזור ה-29 בבונדסליגה
האנובר- ורדר ברמן, יום שישי, 21:30
מינשנגלדבאך- הרטה ברלין, יום שבת 16:30
קלן- מיינץ, יום שבת, 16:30
באיירן- אוגסבורג, יום שבת, 16:30
פרייבורג- וולפסבורג, יום שבת 16:30
המבורג- שאלקה, יום שבת, 19:30
דורטמונד- שטוטגרט, יום ראשון, 16:30
פרנקפורט- הופנהיים, יום ראשון, 19:00
לייפציג- לברקוזן, יום שני, 21:30
באייר לברקוזן- רד בול לייפציג
במשחק המעניין של המחזור ה-29. לייפציג כרגע ממוקמת במקום ה-4 המוביל לבתים של ליגת האלופות, כשרק נקודה מתחתיה נמצאת לברקוזן הצעירה והרעבה. מצד אחד לייפציג, שמשחקת בעיקר על מהירות באגפים אותה מוביל החלוץ הצעיר טימו ורנר ומן הצד השני לברקוזן היותר מנוסה אותה מוביל קוין וולנד במרכז ובצד שמאל הג'מייקני המהיר ליאון באיילי. מפגש מרתק ומותח, על ההעפלה האוטומטית לשלב הבתים במקום למוקדמות המתישות.
מיינץ 05- פ.צ קלן
המשחק המעניין של המחזור, רק מן הצד השני של הטבלה. קלן ממשיכה לחלום על ההישארות בליגה לאחר פתיחת עונה מזוויעה, אך פער 6 הנקודות ממיינץ נראה בלתי ניתן לסגירה. בכול מקרה, אם קלן רוצה להתחיל לסגור אותו, זאת ההזדמנות. ניצחון של קלן (יהיה רק השישי שלה העונה בליגה) יצמצם את הפער משמעותית לשלוש נקודות, והגעה רק לפלייאוף הירידה כבר תיראה ריאליסטית.