הליגה הגרמנית לנשים 28/08 16:301. FC KölnTSG HoffenheimNWSL 29/08 00:00גות׳אםפורטלנד ת׳ורנסהליגה הספרדית לנשים 29/08דפורטיבו לה קורוניהסביליההליגה הספרדית לנשים 29/08ריאל סוסיאדדלוגרוניוהליגה הספרדית לנשים 29/08אייבראספניולהליגה הספרדית לנשים 29/08מדריד CFFגרנדהNWSL 29/08 02:00סן דייגו וייברייסינג לואיווילהליגה הגרמנית לנשים 29/08 10:00SC Freiburg1. FC Union Berlinהליגה הגרמנית לנשים 29/08 12:00VfB StuttgartHamburger SVליגת אירופה לנשים 29/08 15:00MinskAgramNWSL 29/08 22:30קנזס סיטי קרנטנורת׳ קרוליינה קארג׳NWSL 29/08 23:00אורלנדו פריידיוטה רויאלסהליגה הספרדית לנשים 30/08אתלטיק בילבאובדלונההליגה הספרדית לנשים 30/08אלאבסולנסיההליגה הספרדית לנשים 30/08ברצלונהטנריפההליגה הספרדית לנשים 30/08ריאל מדרידאתלטיקו מדרידNWSL 30/08 00:45דנוור סאמיטשיקגו סטארסהליגה הגרמנית לנשים 30/08 12:00Eintracht Frankfurt1. FC Nürnbergהליגה הגרמנית לנשים 30/08 14:00Bayer 04 LeverkusenVfL WolfsburgNWSL 30/08 16:30וושינגטון ספיריטבייהליגה הגרמנית לנשים 30/08 16:30SV Werder BremenRB Leipzigגביע אתנה 30/08 18:00הפ' קטמון יםבנות נתניהגביע אתנה 30/08 18:30מכבי כשרונות חדרהמכבי חולוןגביע אתנה 30/08 19:00הפועל ת"אהפועל רעננהגביע אתנה 30/08 20:00מכבי אס"א תל אביבמ.ס. קרית גתNWSL 30/08 23:00סיאטל רייןיוסטון דאשהליגה הגרמנית לנשים 31/08 16:00FC Bayern München1. FSV Mainz 05NWSL 01/09 00:00בוסטון לגאסיאנג'ל סיטיליגת אירופה לנשים 01/09 11:00מטליסט 1925מיטרוביצהליגת האלופות לנשים 01/09 16:00אוסטריה וינהבראןליגת אירופה לנשים 02/09 09:00גינטרהSturmליגת אירופה לנשים 02/09 15:00Slovan Liberecסרייבוליגת אירופה לנשים 02/09 15:00Kolos Kovalivkaטוראנסהליגת אירופה לנשים 02/09 15:00AgramMinskליגת אירופה לנשים 02/09 16:00ברונדביSpartak Suboticaליגת אירופה לנשים 02/09 16:00Rosenborgסיסטרסליגת אירופה לנשים 02/09 16:00FK Csíkszeredaברייזבליקליגת אירופה לנשים 02/09 16:00FHאפולון לימסולליגת אירופה לנשים 02/09 16:00Fortunaהיידוק ספליטליגת האלופות לנשים 02/09 16:30InterWolfsburg

לא הגיע הזמן לשינוי בליגת העל(אק)?

צפוי מראש? (דף הפייסבוק הרשמי של הפועל ב"ש)

הנה נגמרה לנו עוד עונה בליגת העל שהסתיימה באליפות שנייה וצפויה ברציפות להפועל באר שבע. האליפות ידועה מראש עוד מלפני תחילת הפלייאוף והמשחקים בפלייאוף התחתון בין קבוצות אמצע הטבלה למועמדות לירידה הפכו לביזיון ספורטיבי, לא הגיע הזמן לשינוי ?!

צפוי מראש? (דף הפייסבוק הרשמי של הפועל ב"ש)

שיטת הפלייאוף העליון והתחתון משוחקת בליגת העל החל מעונת 2011/2012, לאחר שיטת הקיזוז שפגעה קשות במכבי חיפה. שיטת הפלייאוף העליון והתחתון הושמה בליגת העל ממספר סיבות: 1. על מנת ליצור משחקים ברמה הכי גבוהה שליגת העל שלנו יכולה לייצר, בין ששת הקבוצות החזקות ביותר. 2. כדי ליצור הכנסות כספיות גדולות מזכויות השידור ומהקהל שממלא את האצטדיונים במשחקים בין הקבוצות הבכירות. 3. בשביל להחזיר את ליגת העל להיות הוגנת לאחר 2 עונות של שיטת הקיזוז שגררה ביקורות כל כך גדולות עד שיו"ר ההתאחדות דאז, אבי לוזון טען בעצמו שטוב שמכבי חיפה לא איבדה שוב את האליפות בגלל שיטת הקיזוז.

הניוזלטר של JSPORTפעם בשבוע במייל

על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

במציאות לשיטה הזאת יש לא מעט בעיות וחסרונות והעונה זה בולט במיוחד. קבוצות הפלייאוף העליון לא הצליחו לגרד נקודה אחת מהאלופה שטיילה ללא הפרעה אל עבר אליפות נוספת ובמשחקים האחרונים אפילו התקבלה הרגשה שהשחקנים של הפועל באר שבע לא מתאמצים על המגרש כי היריבות שלהם לא מאתגרות אותן באמת. בפועל, הכדורגל שהפלייאוף העליון הציג היה כדורגל ברמה לא גבוהה בלשון המעטה ויש תחושה שמכבי חיפה, בני סכנין ומכבי פתח תקווה מחכות רק שהעונה תסתיים סוף סוף. הרמה הנמוכה של הכדורגל וחוסר העניין של הקבוצות גרם לאצטדיונים להתרוקן מאוהדים ודוגמא טובה לכך היא המשחק הביתי האחרון של מכבי חיפה נגד מכבי תל אביב בו הגיעו רק אלפים בודדים לסמי עופר המפואר לעומת ממוצע קהל עונתי של 22,208 אוהדים ירוקים לכל משחק ביתי. מכבי פתח תקווה לא מביאים כמעט קהל למושבה והיחידה שבאמת הצליחה להביא את אותה כמות אוהדים לפחות היא הפועל באר שבע והיא רצה לאליפות אז אפשר להבין למה.
תסמין שלילי נוסף לשיטה הוא ההתפרקות המביכה של הקבוצות המובילות בפלייאוף התחתון שלהן לא נותר על מה לשחק בגלל חוסר הסיכוי לרדת ליגה או להתקדם במעלה הטבלה. דוגמא לכך היא הפועל קריית שמונה הנמצאת במקום השביעי עוד מלפני סיום העונה הסדירה לאחר שפספסה את הכרטיס לפלייאוף העליון ברגע האחרון. בפלייאוף התחתון לעומת הליגה הסדירה, השיגה עירוני קריית שמונה רק 27 אחוזי הצלחה ובמשחק האחרון נגד הפועל כפר סבא, הושפלה 4 –1 מביך לטובת הירוקים החלשים וגם הפסידה להפועל רעננה, 2 מחזורים לפני כן, 3-2 כאשר הקבוצה מהשרון לוקה בחסר כל העונה במלאכת הבקעת השערים ודווקא מול קריית שמונה של הפלייאוף התחתון כבשה שלושה שערים. תוצאה מביכה נוספת שהיא גם כן תוצאה של השיטה בפלייאוף התחתון היא הניצחון של הפועל אשקלון על הפועל חיפה, 4- 1.

אני מציע שנוציא את הראש מהביצה הישראלית שלנו ונראה מה קורה מעבר לים. אם נתבונן מה קורה בליגות הבכירות באירופה, נוכל לראות שבליגה האנגלית, האיטלקית, הצרפתית והספרדית משחקות 20 קבוצות אשר משחקות 2 סיבובים של משחקים כאשר כל קבוצה משחקת בבית ובחוץ נגד כל קבוצה בליגה. בליגה הגרמנית, הטורקית, הפורטוגלית וההולנדית כנ"ל 2 סיבובים אך יש 18 קבוצות בליגה. אם נרד טיפה ברמה נראה שיטה שלא דומה לשום שיטה והיא השיטה של הליגה השוויצרית והאוסטרית שבה יש 4 סיבובים, כאשר הליגה מכילה 10 קבוצות בלבד.
דוגמאות מעניינות למשחקים סופר מעניינים ומשמעותיים שייצרה השיטה בליגה האנגלית והצרפתית הם מפגשי המוליכות נגד המועמדות לירידה. המשחק ששוחק השבוע בין צ'לסי למידלסבורו הכריע גם את האליפות וגם את זהות היורדת לצ'מפיונשיפ. במשחק הזה צ'לסי הגיעה כאשר היא יודעת שאם תנצח את מידלסבורו היא תזכה באליפות ומידלסבורו ידעה שאם תפסיד אז תרד בוודאות לליגה השנייה. בליגה הצרפתית, 3 משחקים לסיום העונה מונאקו המוליכה, פגשה את נאנסי המועמדת לירידה במשחק שיכול לקרב את מונאקו אל עבר האליפות ומנגד נאנסי נלחמת על חייה כדי להישאר בליגה. משחקים כאלה מביאים אחוזי רייטינג גבוהים מאוד והרבה מאוד קהל בגלל כל הבאזז סביבו.

מונאקו ונאנסי בקרב ביניהן, עורר עניין גם בצמרת וגם בתחתית (france 24)

בואו נהיה כנים עם עצמנו, 20 קבוצות וגם "רק" 18 קבוצות, ליגת העל הישראלית לא מסוגלת להכיל. אין לנו מספיק כשרונות ושחקנים שיוכלו לשחק לפחות ברמה של השחקנים שיש כיום בליגת העל. בנוסף אין לנו מספיק קבוצות אשר נמצאות בבעלות אנשים עשירים שלא זקוקים לתמיכה כלכלית של העירייה כדי להעמיד תקציב עונתי מינימאלי. אם כבר, אם נגיד את האמת, הליגה שלנו מכילה 2 קבוצות יותר מאשר יכולה להכיל ואני אסביר למה התכוון המשורר. כל שנה רואים תופעה מכוערת כל כך של קבוצה תורנית כזאת או אחרת שלא מצליחה לעמוד בתשלום המשכורות לאנשי המועדון ולשחקנים בפרט. הפועל תל אביב של העונה ומכבי נתניה של העונה שעברה הם הקבוצות התורניות ובכל עונה נמצא אחת כזאת בדיוק כמו אלה. אי התשלום מתבטא בבוררויות של שחקנים שדורשים לבטל חוזה וביזוי המועדון על ידי העלאת שחקני נוער רבים להרכב הפותח מחוסר ברירה ועוד תופעות מכוערות כאלה ואחרות שלא מתאימות לליגת העל.
אני חושב שהרוב מסכימים שיש צורך בשינוי רענן של שיטת ליגת העל ואפשר להגיד שהשיטה של הליגה האוסטרית והשוויצרית הרבה יותר מתאימה לליגת העל (לפחות לפי דעתו של עבדכם הנאמן), אך קשה לי לראות איך יחליטו החלטה כזאת דראסטית של צמצום הליגה ל 10 קבוצות במיוחד עם כל האינטרסנטים שנמצאים בהתאחדות לכדורגל ובמנהלת הליגה.

הדרבי של וינה בליגה האוסטרית. מודל לדוגמה? (Kicker)

2 תגובות על “לא הגיע הזמן לשינוי בליגת העל(אק)?”

  1. ליאור בניש הגיב:

    כתבה מעניינת מאוד שי.
    ליגה של 12 קבוצות במתכונת של שני סיבובים בית חוץ, ועוד סיבוב מלא שיקבע על פי הטבלה – 33 מחזורים….

  2. אלון מולר הגיב:

    כתבה מעולה מסכים עם כל מילה!!

עוד באותו נושא

ליגיונריות: מריאן עוואד ופומגט ניצחו במשחק העונה

כדורגל · 15 באפריל 2024

ליגיונריות: פומגט נותרה עם סיכוי לאליפות

כדורגל · 31 במרץ 2024

לגיונריות: שער נוסף למריאן עוואד בניצחון פומגט

כדורגל · 24 במרץ 2024