הליגה הגרמנית לנשים 07/11 13:00SC Freiburg–1. FC Nürnberg–הליגה האנגלית לנשים 07/11 14:45מנצ'סטר סיטי–ווסטהאם–הליגה האנגלית לנשים 07/11 14:45צ'לסי–אברטון–הליגה הגרמנית לנשים 07/11 15:00Bayer 04 Leverkusen–Hamburger SV–NWSL 07/11 19:00קנזס סיטי קרנט–אנג'ל סיטי–אליפות אירופה לנערות עד 17 08/11 13:00יוון–מולדובה–אליפות אירופה לנערות עד 17 08/11 14:00בולגריה–סלובקיה–הליגה האנגלית לנשים 08/11 14:00אסטון וילה–מנצ'סטר יונייטד–הליגה האנגלית לנשים 08/11 14:00ליברפול–ארסנל–אליפות אירופה לנערות עד 17 08/11 15:00קרואטיה–פולין–הליגה הגרמנית לנשים 08/11 15:001. FC Union Berlin–TSG Hoffenheim–הליגה האנגלית לנשים 08/11 16:00טוטנהאם–ברייטון–הליגה האנגלית לנשים 08/11 16:00קריסטל פאלאס–צ'רלטון אתלטיק–הליגה האנגלית לנשים 08/11 16:30לונדון סיטי לויונסס–ברמינגהאם סיטי–הליגה הגרמנית לנשים 08/11 17:001. FSV Mainz 05–VfB Stuttgart–NWSL 08/11 19:30גות׳אם–סיאטל ריין–NWSL 08/11 22:00וושינגטון ספיריט–פורטלנד ת׳ורנס–ליגת העל לנשים 09/11 16:50מכבי כשרונות חדרה–מ.ס. קרית גת–ליגת העל לנשים 09/11 16:50הפ' קטמון ים–מכבי אס"א תל אביב–ליגת העל לנשים 09/11 16:50מכבי חולון–הפועל רעננה–הליגה הגרמנית לנשים 09/11 19:001. FC Köln–RB Leipzig–ליגת העל לנשים 09/11 20:30בנות נתניה–הפועל ת"א–ליגת האלופות לנשים 10/11 19:45Häcken–צ'לסי–ליגת האלופות לנשים 10/11 19:45ריאל מדריד–Paris–ליגת אירופה לנשים 10/11 20:00Feyenoord–Wolfsburg–ליגת האלופות לנשים 10/11 22:00Inter–Man City–ליגת האלופות לנשים 10/11 22:00Roma–סרווט–ליגת האלופות לנשים 10/11 22:00Paris SG–Bayern–אליפות אירופה לנערות עד 17 11/11 13:00סלובניה–יוון–ליגת אירופה לנשים 11/11 18:00צ׳רני סוסנוביץ–בראן–ליגת אירופה לנשים 11/11 19:00ברונדבי–Rosenborg–ליגת אירופה לנשים 11/11 19:00פנרבחצ'ה–ריאל סוסיאדד–ליגת אירופה לנשים 11/11 19:30אינטראכט פרנקפורט–פ.ס.וו איינדהובן–ליגת האלופות לנשים 11/11 19:45או-אייץ׳ לוון–קוגה–ליגת אירופה לנשים 11/11 20:00מאלמה–אייאקס–ליגת אירופה לנשים 11/11 20:00האמרבי–ספרטק מיאבה–ליגת אירופה לנשים 11/11 20:00טוראנסה–Sparta Praha–ליגת האלופות לנשים 11/11 22:00Benfica–אוסטריה וינה–ליגת האלופות לנשים 11/11 22:00יובנטוס–OL Lyonnes–ליגת האלופות לנשים 12/11 19:45ברצלונה–ארסנל–

המפלצת מניו אינגלנד

רוב גרונקובסקי הוא גיבור על. אין דרך אחרת להסתכל על המפלצת הזאת שמשחקת טייט-אנד עבור הניו-אינגלנד פטריוטס. כמו כל גיבור-על גם לגרונקובסקי יש כינוי שניתן לו- "הגרונק" וחגיגת טאצ'דאון שהפכה יחודית לו, ה-"גרונק ספייק", שמתרחשת בכל פעם שהוא נכנס לטאצ'דאון ופשוט מרסק את הכדור על הקרקע. אנשים עשו זאת לפניו, אבל לא באותה תדירות ועוצמה. כבר בשנתו השנייה בליגה, גרונקובסקי השווה את שיא הטאצ'דאונים לשחקן בשתי שנותיו הראשונות בליגה  עם 28 טאצ'דאונים. לגרונק יש תדמית של נער פלייבוי המצטייר כאדם נהנתן, לא חכם וקולני. אני מרגיש שיש צורך להפריד בין הסלבריטי גרונק הנהנתן לרוב גרונקובסקי הטייט אנד של הפטריוטס, כמו שאמינם מפריד בין "סלים שיידי" שהוא האלטר-אגו של מארשל מאת'רז (אמינם). הטייט אנד ששוקל 125 קילו וגובהו נושק ל-2 מטר הוא מסוג השחקנים שכבר עכשיו כאשר הוא בן 28, דלתות היכל התהילה נראות במרחק הושטת יד.

כדי להבין לעומק באמת את חשיבותו של גרונקובסקי להתקפה של ניו אינגלנד הנה ציטוט של המאמן האגדי ביל בלצ'יק: "הטייט אנד אצלנו הוא התפקיד הקשה ביותר בהתקפה שלנו, אחרי הקוורטרבק. הוא אחראי על כל המבנים והמערכים ההתקפיים. הרצים יהיו לרוב בחלק האחורי ליד הקוורטרבק, הרסיברים יהיו בעמדותיהם, אבל הטייט אנדים יזוזו כדי לשנות המערך, ליצור פער רמות בין ההתקפה להגנה (מיס מאץ') וגם לשנות את המערך ההגנתי… גרונקובסקי הוא אתלט ורסטילי הן מנטלית והן פיזית. הוא יכול להתמודד עם כל האתגרים. להרבה שחקנים זה יותר מידי, אותם שחקנים לא משחקים באותו כישרון בגלל שהם חושבים יותר מידי. זה לא המקרה אצל רוב."

הניוזלטר של JSPORTפעם בשבוע במייל

על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

גרונקובסקי יכול לעשות הכל- לתפוס, לרוץ, לברוח משחקני הגנה ולהעניש אותם במידת הצורך…  עצם קיומו על המגרש הופך אותו לכלי החשוב ביותר בהתקפה של הפטריוטס, חוץ מטום בריידי. כאשר הפטריוטס מתקרבים לרד-זון כמעט שלא ניתן לראות את גרונקובסקי בעימות של אחד על אחד נגד מגינים. ההגנה תמיד תלך לכיוונו ולעיתים תשלח שלושה שחקנים לשמור עליו (לא שזה תמיד עובד…) מה שמשאיר לשחקנים האחרים בקבוצה דרכים קלות יותר ופחות צפופות לאנד זון. שמצא את הגנות מפחדות ממנו, הוא טייט אנד עם מהירות ויכולת ריצה של רסיבר ובזכות מסגרתו הענקית כשהוא קופץ זה נראה כאילו הוא שאקיל אוניל שקופץ לריבאונד.

התכנית ההתקפית של הפטריוטס בנויה על יצירת מיס מאצ'ים (פער רמות) בין ההתקפה להגנה שנמצאת מולה. אותו פער בין הרמות בא לידי ביטוי כאשר לדוגמה ליינבאקר שומר על רסיבר – יש פער בין המהירות של הרסיבר המהיר לעומת המהירות של הליינבאקר הכבד יותר. התקפת הפטריוטס בנויה מארבעה אלמנטים מרכזיים שתפקידם לייצר את אותו פער ברמות. אותם האלמנטים הם מהירות, זריזות, כח וגודל. כל אחד מן האלמנטים מחמיא לאחרים ועוזר לייצר את המפלצת הארבע ראשית שהיא ההתקפה של "הפטס". בכך שיש רסיבר מהיר הוא "מותח" את המגרש וגורם להגנה ללכת לכיוונו למקרה שהוא יחליט לרוץ עמוק. זה מפנה יותר מקום לתמרון קרוב יותר לקוורטרבק למסירות קצרות. אלמנט הזריזות בא לידי ביטוי באותם רסיברים שיכולים לנצח עם זריזות רגליים וידיים כבר מהעמדה שלהם. עבור בריידי אלו הזריקות בהן הוא הכי מדוייק. תפקיד זה בהתקפה אחראי על הזזת הכדור קדימה ומהווה את הזריקות המהירות אשר מכניסות את ההתקפה למומנטום. כשמדובר על כח, ביל בלצ'יק דואג תמיד שיהיה לו בקבוצה רץ אחד שיכול להכניס את הכדור לאנד זון ממרחק של 2 יארד. ולבסוף האלמנט האחרון, אלמנט הגודל. הפטריוטס דואגים שלטייט אנדים שלהם תהיה מסגרת גוף גדולה ככה שהם יוכלו לתפוס את הכדור למרות שמגנים עליהם. הטייט אנד במערכת ההתקפה של הפטס הוא המטרה העיקרית בכל פעם שמתקרבים לרד זון. את התפקיד הזה מאייש גרונקובסקי.

אם אתם משחקים מאדן והייתם צריכים לבנות את הטייט אנד המושלם הוא היה דומה מאוד לגרונקובסקי- הוא הגדיר מחדש את מה שמאמנים מחפשים לעמדה, לפרוטוטיפ. גרונק הוא כאב ראש עבור כל הגנה שהוא נעמד מולה. אי אפשר לצוות נגדו ליינבאקר בגלל שהוא יחלוף על פניו במהירות. מצד שני גם לא ניתן לשים עליו סייפטי, בגלל שלמרות שמהירותו תוכל להשתוות לזו של גרונק, הוא לא יהיה גבוה מספיק כדי לשמור על גרונק ולא מספיק חזק על מנת להוריד אותו לבד. למרות שלעיתים אומרים על השחקנים בקבוצות של בלצ'יק שהם פרודוקטיבים רק בגלל המערכת שהם נמצאים בה- לא ניתן לומר זאת על הטייט אנד הפנומן שלהם, שבשבע עונות הכניס 68 טאצ'דאונים ועבר מרחק כולל של 6,095 יארד.

גרונק הוא הכלי המסוכן ביותר של הפטריוטס וזה המצב כבר שנים. הבעיה היחידה עם גרונק היא היסטוריית הפציעות שלו בשנים האחרונות. מאז כניסתו לליגה  גרונק ישב על הספסל במשך לא פחות מ-23 משחקים. ההתקפה של ניו אינגלנד היא חיה אחרת כשגרונק בריא. בשנת 2015  כשגרונק נפצע לאחר 12 משחקים, אפשר היה לראות את השפעת  הפציעה על ההתקפה. בלעדיו בששת השחקים שנותרו, הפטריוטס הכניסו בממוצע 12 נקודות פחות בכל משחק, עברו 50 יארד פחות בממוצע ואחוז ההשלמות של בריידי צנח לאחר פציעתו של גרונק מ-64.7% ל-56.9%. נדמה שהשנה גרונק יצטרך לסחוב חלק ניכר יותר מההתקפה על כתפיו. בהיעדרו של הרסיבר ג'וליאן אדלמן, בריידי יחפש למסור לגרונק הרבה יותר. בנוסף הפטריוטס איבדו את הרץ שלהם משנה שעברה לגרנט בלאנט שהיה מכונת טאצ'דנים (18 טאצ'דנים!). בהיעדרו של הרץ הפרודקטיבי הפטריוטס יחפשו דרך חלופית להיכנס לאנד זון, ולכן לא יחסרו לגרונק הזדמנויות השנה להוכיח שהוא אותה חיה משולחת רסן שהוא היה לפני כן. גרונק שראה שנה שעברה את קבוצתו מנצחת בסופרבול מהספסל רוצה להזכיר לכולנו שהוא לא רק עדיין רלוונטי אלא עדיין הכי טוב במשחק.

עוד באותו נושא

סן אנטוניו המשיכה לשלוט: 93:114 על פורטלנד ועלתה ל3-1

NBA · 26 באפריל 2026

סן אנטוניו עלתה ליתרון 2:1 בסדרה עם 108:120 על פורטלנד

NBA · 25 באפריל 2026

גולדן סטייט שרדה מותחן וניצחה 121:126 את הקליפרס בפליי-אין

NBA · 16 באפריל 2026