עקבו אחרינו

סיכום גמר הנשים ביו אס אופן

הצטרפו לניוזלטר

איזה משחק! איזו דרמה! האמת? בשנת הלסטר אנו כבר רואים שהכל אפשרי. פייבוריט שהופך לאנדרדוג ואנדרדוג ההופך לפייבוריט. ג'וקביץ מודח בסיבוב שלישי בווימבלדון, גם מוגורוזה מודחת בשלבים המוקדמים של שני הטורנירים הגדולים האחרונים ברציפות; לפתע דל פוטרו זוכה במדליית כסף באתונה ואנדי מארי מודח מול השחקן אותו הוא כמעט לא ניצח. והנה, בגמר יש מספר 1 חדשה, בגראנד סלאם שני בקריירה בגיל 28, אחרי שבחצי הדיחה את המדורגת 70, ומולה מופיעה שחקנית שמגיעה לגמר גראנד סלאם ראשון מהמקום ה-10, שרק ניצחה אותה בטורניר ההכנה של סינסנטי לפני פחות מחודש. והנה אנו כאן, עדים להיסטוריה הזאת, רואים איך פליסקובה לא קיימת במערכה הראשונה, איך בשנייה היא עדיפה על קרבר, ואת איך שקרבר מדגימה בשלישית שמה שמבדיל אותה מכל השחקניות בסבב הוא קור רוח.

פליסקובה נתנה פייט אדיר (WTA)
פליסקובה נתנה פייט אדיר (WTA)
קרבר נכנעה במערכה השנייה (WTA)
קרבר נכנעה במערכה השנייה (WTA)

לא מדובר באתלטית מדהימה, הגרמנייה מספר 1 בעולם לא מציגה טניס חדשני או מרעיש. הוא בעיקר יציב. אם במערכה הראשונה קרבר התעלתה משמעותית בכל הפרמטרים נגד פליסקובה, הרי שבמערכה השנייה הכל התהפך והנתונים נהיו שווים. לדוגמא: מספר השגיאות הבלתי מחויבות של פליסקובה ירד מ-17 במערכה הראשונה ל-12 בשנייה; מספר הווינרים שלה עלה מ-15 ל-17. גם אחוזי הדיוק שלה בחבטות עלו במערכה השנייה, בעוד אלה של קרבר ירדו. אבל כשמודדים את כל המשחק כולו ניתן לראות כי ההבדל בסופו של דבר היה יחס בין ווינרים וניצול נקודות שבירה לבין כמות הטעויות הבלתי מחוייבות.

בעוד שפליסקובה לא ניצלה נקודות שבירה במערכה הראשונה וניצלה 2 כאלה בשנייה כדי לנצח אותה, במשחק כולו היו לה 7 נקודות שבירה, יותר מה-5 שהיו לקרבר, אלא שהגרמנייה השיגה את הנקודות האלה במערכות הראשונה ובשלישית, דווקא במאני טיים; היא ניצלה 4 מתוכן, לעומת 2 של הצ'כית. אמנם לפליסקובה היו 40 ווינרים ו-5 אייסים, לעומת 21 ו-2 בהתאמה של קרבר, היו לגרמניה רק 2 טעויות כפולות לעומת 4 של המדורגת עשירית ורק 17 טעויות בלתי מחויבות לעומת 47 (!) של יריבתה, רבות מהן במערכה המכרעת. במלים אחרות, קרבר היא לא טניסאית טובה בהרבה מפליסובה, היא פשוט יותר ממוקדת וקרת רוח. זה מה שהביא אותה לפסגה. וקרוב לוודאי שהיא שם להשאר, קשה לראות אותה מאבדת נקודות שיורידו אותה מהפסגה עד לסיום השנה. בסופו של דבר, הגרמנייה מספר 1 בעולם משיגה את הניצחון 6-3, 4-6, 6-4 על פליסקובה, וקרבר היא הזוכה של היו אס אופן 2016.

קרבר שמרה על קור רוח (WTA)
קרבר שמרה על קור רוח (WTA)
דווקא בסיום פליסקובה לא הצליחה להתרכז ועשתה טעויות גסות (WTA)
דווקא בסיום פליסקובה לא הצליחה להתרכז ועשתה טעויות גסות (WTA)

מלבד הבשורה שקיבלנו בחצי הגמר, הנוגעת לסרינה וויליאמס, יש גם בשורה נוספת, והיא שיש לנו דור חדש ומצוין של טניסאיות שעומדות לשלוט בטניס הנשים בשנים הקרובות. פליסקובה תטפס בדרוג, ואחרי שהוכיחה את היכולות שלה בהגעה עד גמר היו אס אופן יהיה לה טעם לעוד. גם מוגורזה עוד תחזור לעצמה, וכעת גם ווזניאקי עושה קאמבק מרשים. הדור החדש של הטניס כבר כאן. אולי גם איוונוביץ' תחזור לתת את הטון, ויש כמובן את קיז ואת קוניה בת ה-18. בואו נגיד שמשעמם לא הולך להיות.

דמעות של שמחה (WTA)
דמעות של שמחה (WTA)

csbszhywaae-qam

ב"ש מעדה בטדי מול בית"ר ולא תלויה בעצמה במחזור הסיום

לוח המשחקים של הפלייאוף העליון סידר פיקנטריה קטנה כששיבץ את שני המחזורים האחרונים של העונה כך שצמד הטוענות לכתר, הפועל

ליגיונריות: מיינץ של ויטל כץ ותמר גורן עלתה לליגת המשנה בגרמניה

רק 4 לגיונריות שלנו עדיין לא סיימו עונה כשלשתיים מהן זה היה המשחק האחרון לעונה זו. אסיה דרקסן (סטנדרד ליאז',

guest

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

קרית גת חגגה אליפות חמישית ברציפות – צפו בתמונות ממשחק האליפות

זהבי את גבי: קניקובסקי בישל פעמיים לקפטן שלו, מכבי ת"א ניצחה בנתניה

ליגיונריות: לבאנטה ומיכאלה וורקו הבטיחו הישארות בליגה

ליגיונריות: דקות ראשונות למיכאלה וורקו בלבאנטה, הפסד בגמר הגביע לשרון בק

רשמית: ארבע הישראליות של טורבינה פוטסדאם שוחררו

מעל הקו האדום, בקושי: טבריה הפסידה להפועל י-ם ועדיין במאבקי הירידה

פירגנתם בלייק?

משחקים ותוצאות

Powered by365Scores.com
Powered by365Scores.com

טבלת ליגת העל פלייאוף עליון

טבלת ליגת העל לנשים בכדורגל פלייאוף עליון

מיקוםקבוצהמשנצ׳תי׳הפ׳שע׳נק
124164432-6152
224145528-5047
324124845-4440
424105930-4435

טבלת ליגת העל פלייאוף תחתון

טבלת ליגת העל לנשים בכדורגל פלייאוף תחתון

מיקוםקבוצהמשנצ׳תי׳הפ׳שע׳נק
12416732-3839
224861034-3230
324441658-3316
424241874-3110