הליגה הגרמנית לנשים 21/09 19:00SV Werder BremenVfB Stuttgartליגת האלופות לנשים 22/09 19:45InterHäckenליגת האלופות לנשים 22/09 19:45BayernMan Cityליגת האלופות לנשים 22/09 22:00יובנטוסBenficaליגת האלופות לנשים 22/09 22:00ריאל מדרידParis SGליגת האלופות לנשים 22/09 22:00ארסנלקוגהליגת אירופה לנשים 23/09 13:00מטליסט 1925טוראנסהליגת אירופה לנשים 23/09 16:00פאוק סלוניקיספרטק מיאבהליגת אירופה לנשים 23/09 18:00Slovan LiberecRosenborgליגת אירופה לנשים 23/09 18:30הא-יוט-קא הלסינקיבראןליגת אירופה לנשים 23/09 19:00FHאינטראכט פרנקפורטליגת אירופה לנשים 23/09 19:00ברייזבליקצ׳רני סוסנוביץליגת אירופה לנשים 23/09 19:00ברונדביספורטינג ליסבוןליגת אירופה לנשים 23/09 19:00Sparta Prahaפארול קונסטנצהליגת האלופות לנשים 23/09 19:45סרווטOL Lyonnesליגת האלופות לנשים 23/09 19:45או-אייץ׳ לווןRomaליגת אירופה לנשים 23/09 19:45סנט פלטןמאלמהליגת אירופה לנשים 23/09 20:00פ.ס.וו איינדהובןFortunaליגת אירופה לנשים 23/09 20:00האמרביריינג׳רסליגת אירופה לנשים 23/09 20:00Feyenoordוולרנגהליגת אירופה לנשים 23/09 20:00WolfsburgSturmליגת אירופה לנשים 23/09 20:30אייאקסאקטובהליגת אירופה לנשים 23/09 21:00הארטסריאל סוסיאדדליגת האלופות לנשים 23/09 22:00צ'לסיאוסטריה וינהליגת האלופות לנשים 23/09 22:00ברצלונהParisליגת העל לנשים 24/09הפ' קטמון יםמ.ס. קרית גתליגת העל לנשים 24/09הפועל ת"אהפועל רעננהליגת העל לנשים 24/09מכבי כשרונות חדרהמכבי חולוןליגת העל לנשים 24/09בנות נתניהמכבי אס"א תל אביבNWSL 26/09 01:30רייסינג לואיווילסן דייגו וייבNWSL 26/09 03:00גות׳אםשיקגו סטארסNWSL 26/09 03:30סיאטל רייןבוסטון לגאסיהליגה האנגלית לנשים 26/09 15:30צ'רלטון אתלטיקמנצ'סטר סיטיליגת אירופה לנשים 26/09 17:00Minskפנרבחצ'ההליגה האנגלית לנשים 26/09 19:00לונדון סיטי לויונססברייטוןNWSL 26/09 19:30קנזס סיטי קרנטדנוור סאמיטNWSL 27/09 01:30וושינגטון ספיריטאנג'ל סיטיNWSL 27/09 03:45פורטלנד ת׳ורנסיוסטון דאשהליגה האנגלית לנשים 27/09 15:00מנצ'סטר יונייטדווסטהאםהליגה האנגלית לנשים 27/09 16:00טוטנהאםאסטון וילה

שאלת המאור: לקראת המחזור ה-14 בליגת העל

לאחר סיבוב ראשון מרתק שהביא עימו בשורה נהדרת לחלק העליון של הטבלה בדמות הפרשי נקודות זעומים בין המקום הראשון למשתרכים אחריו, כאשר בשלבים רבים של הסיבוב הוליכה בגאון האדומה מהכרמל, שבדרך גם סימנה וי על נצחון בדרבי היחידי שיודעת להנפיק לנו העונה הליגה שלנו, אנו ניצבים כעת ערב המחזור הראשון של הסיבוב השני בו הפועל באר שבע שבה למקום הראשון בטבלה אשר ממנו נעדרה מתום העונה שחלפה, ותקווה להתבסס ואף להגדיל את הפער בחוד. מכבי ת"א מדשדשת אך שומרת על קשר עין עם הפסגה ותנסה לעשות צעד משמעותי בדרך לצמרת הגבוהה בדמות ניצחון על בית"ר ירושלים-יריבה שמתיימרת מאוד לאיים על האליפות, ואם נבחן את נתוני ההתקפה שלה היא אף אמורה להוות פקטור עיקש. הפועל חיפה תנסה לשחזר את הסיבוב הראשון המרשים שלה ואף להלחיץ את הפסגה יותר בדרכה להשיג בראש ובראשונה, ולראשונה מזה זמן רב מקום בפלייאוף העליון. ק"ש ובני יהודה יקוו להמשיך וליצור יציבות חיובית כל הדרך אל השישייה הראשונה, מכבי חיפה תקווה לניצחון חשוב מול בני יהודה, הכבשה השחורה שלה בעת האחרונה כל זאת על רקע פיטוריו של גיא לוזון בתחילת השבוע, מכבי נתניה רוצה לעלות חזרה מהמדרון אליו נקלעה במחזורים האחרונים ואין כמו ניצחון יוקרתי על האלופה בשביל להשיב את הרוח למפרשים. קבוצות התחתית זקוקות לניצחון לא פחות מהקבוצות הנאבקות בחלק העליון של הטבלה וירצו להתחיל את הסיבוב הראשון ברגיל ימין, כל זאת על רקע חלון ההעברות של ינואר שמתקרב בצעדי ענק.

אם יתבקשו אוהדי הפועל באר שבע לזרוק תוצאת הימור על משחק של קבוצתם, סביר להניח שרובם יגלגלו על הלשון 3:1. ולא סתם. הפועל באר שבע סיימה בתוצאה המדוברת שש פעמים מתחילת העונה. גם ההפסד היחיד שלה עד כה, מול מכבי חיפה במחזור השני, הסתיים בתוצאה זהה. התוצאה הזו משקפת הרבה את ב"ש של עונת 2017/18, לפחות עפ"י המדד של סבב המשחקים הראשון העונה. בניגוד לסיבוב החמישיות המפואר אשתקד, הפועל ב"ש של העונה מסרבת לחסל, לדרוס, ולהרוג משחקים, היא בעצם מסרבת להנות ולפעמים גם לנקות את הראש כבר בדקה ה80 ולא רק אחרי החימום. עד כה, ממרומי המקום הראשון בטבלה (אליו הגיעה בצורה לא מפתיעה, שוב, אחרי שידעה לעשות לעצמה חיים קשים על הבאזר של הסיבוב הראשון), האלופה לא ניצחה בתוצאה בה הפרש השערים הוא מעל 2 או בצורה פיקנטית יותר: לא הביסה. ההגנה הבארשבעית בצורה הגיונית ולא מפתיעה מיוחסת מאוד למצב הנתון כאשר בשנה שקדמה לה ספגה שמונה (!) שערים פחות, אך מעבר לזה אפשר לשים לב לסדקים בחוליית ההתקפה שהיתה אמורה עם חיזוק נכון וחיפוי מדוייק על עזביתו של מאור בוזגלו, להישאר מעל הליגה ואף להגדיל את הפער מיריבותיה, ושלא נדבר על מטרת העל של קודקודי המערכת שקיוו לספק קמפיין אירופי שבמצב הנחות יהיה זהה למה שראינו בסן סירו וסאות'המפטון, תקווה שנגוזה תחילה בסלובניה עם ההדחה הכואבת ושנית עם סיום קמפיין אירופי במקום האחרון.

הניוזלטר של JSPORTפעם בשבוע במייל

על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

איסק קוואנקה היה אמור להיות האקס פקטור של האדומים בהתגששויות האירופיות ובטח בעימותים בליגה. אקס ברצלונה הגיע בקול תרועה רמה עם שכר של חצי מיליון יורו לעונה עפ"י הדיווחים, והדרך לליגת האלופות בפעם הראשונה בהיסטוריה היתה נראית רצופה דריבלים מרשימים ותפוקה התקפית עם ניחוח ספרדי משובח. בפועל, הציפיות ורמתן שוות לחלוטין לכמות האכזבה, קוואנקה נפצע בשלב מוקדם מאוד העונה ולא נטל חלק כמעט בכלל בשלב המוקדמות של ליגת האלופות. בליגה האירופית הראה לפרקים ניצוצות אך מעבר לזה לא עמד בלחץ, בהמשך שב מפציעה אך לא הציג את היכולת אליה כל כך חיכו בנגב.

אפשר לייחס את המצב הנתון לצמד המאורים. מאור בוזגלו ומאור מליקסון. הראשון עזב והותיר חלל רב על העמדה שלו, אותה ייעדו לאיסק קוואנקה. שימו לב: הפועל באר שבע כבשה 26 שערים עד כה, כאשר אף אחד מהם לא נכבש מכדור חופשי ישיר, הנשק שהיתה הכי מוזהה איתו בשנים האחרונות וניטל בבלעדיות מוחלטת על אותו מאור בוזגלו. אפשר רק לתאר אילו היה נשאר בדרום, היכן ואיך ההתקפה הבארשבעית היתה נראית.  השני-מאור מליקסון. אוהדי הפועל באר שבע פתחו בקמפיין חסר תקדים לפני שלוש שנים וקצת במטרה להשיב הביתה את הכוכב הנודד, זה השתלם והקשר חזר לשחק בשורות האדומים, אך חווה עונה רדודה וצולעת, רוויה פציעות ודומה היה שלא התאקלם בחזרה לאוויר הנגב, אך זכה ליחס סלחני וסבלני מאוד מצד הצוות המקצועי והקהל שזכר לו חסד נעורים. יש שיגידו שלולא היכולת הדלה שהפגין מליקסון בעונת הקאמבק בדרום, הפועל באר שבע היתה משיגה הרבה יותר ממקום שלישי בעונת 2014/15. לאחר "עונת ההתאקלמות"  של הקשר הגיעה פריחה שכולנו עדים אליה ואל פירותיה עד היום.

מאור בוזגלו בירוק (מתוך עמוד הפייסבוק הרשמי של מכבי חיפה)

אפשרי לשים כהשוואה למליקסון של עונת 2014/15 את קוואנקה. אם נקלף את היות האחד שחקן ישראלי שליהטט בוסרמיל עת שלבש בקדנציה הקודמת שלו אדום וחזר אחרי קדנציות טובות מעבר לים ועוד פרמטרים רגשיים שמיוחסים אליו ואל הקהל, בשניהם דובר על קשר התקפי מהזן המשובח ושוברי שוויון רציניים, אך בפועל קיבלנו התחלה צולעת ומהוססת ללא חותם ובטח שלא ניתן לייחס לשניהם את תווית האקס פקטור. בשונה מאותו מליקסון, על איסאק קוואנקה מופעל לחץ רב יותר לקראת חלון העברות של ינואר שניצב מעבר לפינה ונראה שפרידה ממנו נשקלת ברצינות. היותו שחקן זר שלא הרשים (בלשון המעטה) מאז עזב את ברצלונה ושכרו הגבוה מאוד נמצאים בעוכריו והוא שרוי בעמדה נחותה ואי סבלנית בהרבה ממה שמליקסון היה שרוי בה לפני שלוש שנים. אך הפועל באר שבע צריכה לבחון ברצינות יתר את שחרורו של הקשר. האם היא מעדיפה להשען על ההנחה שאולי מדובר בתקופת התאקלמות (שעלולה להמשך עונה שלמה), שעם הטיפול הנכון בו נזכה לראות את היכולת שלשמה הגיע לארץ, או שמא יבינו במועדון שלא מדובר בהעתק מליקסון ושכדאי להפריד כוחות כבר בינואר הקרוב.

מכבי נתניה- הפועל באר שבע (יום ראשון, אצטדיון נתניה, 20:30).

משחקים נוספים:

בית"ר ירושלים- מכבי תל אביב | שני, 21:00- במשחק שפתח את משחקי הליגה זה נגמר בתבוסה ביתית והסיבוב כולו הסתיים בצורה רעה מאוד עבור מכבי ת"א. איך הסיבוב השני יתחיל בטדי? אשתקד ארבלדזה פוטר במחזור ה-16 לאחר הפסד לאותה בית"ר ירושלים.

מכבי פ"ת- מ.ס אשדוד | שבת, 16:00- שתי קבוצות שחילצו נקודה מסגנית האלופה בשבועיים האחרונים. איך זה יגמר בין השתיים שאחוזות במאמן השני שלהן העונה?

בני סכנין- הפועל עכו | שבת, 18:00- המשחק שיוריד את עכו ליגה כבר בדצמבר? או המשחק שיגרום לפליקס נעים וחניכיו להבין שהעונה נחלתם הוא הפלייאוף העליון?

הפועל אשקלון- הפועל חיפה | שבת, 18:15- האם קלינגר יצליח להרים את חניכיו לקראת "משחקי הגומלין" במסגרת הסיבוב השני של הליגה, וימנע כדור שלג שיכול לנפץ הרבה תקוות שנזרעו במהלך הסיבוב הראשון?

מכבי חיפה- בני יהודה | שבת, 20:30- יוסי אבוקסיס מתחבר. בני יהודה מתחברת. גם על חשבון מכבי חיפה נטולת גיא לוזון? את מי יאשימו הפעם הירוקים במקרה של איבוד נקודות? ה"תהליך" יחזור לאופנה?

הפועל ק"ש- הפועל רעננה | ראשון, 19:00- דומה שהחבורה של סילבס מבינה שהעונה היא חייבת להלחם על מקום בפלייאוף העליון ו"כבשה שער מצמק" עמוק בתוספת הזמן של המחצית הראשונה של הליגה הסדירה. ירים אותה אל עבר הנצחון בדמות מקום בשישייה הראשונה בתום הסיבוב השני?

התעוררו בזמן? (מתוך עמוד הפייסבוק הרשמי של עירוני קרית שמונה)

עוד באותו נושא

ליגיונריות: מריאן עוואד ופומגט ניצחו במשחק העונה

כדורגל · 15 באפריל 2024

ליגיונריות: פומגט נותרה עם סיכוי לאליפות

כדורגל · 31 במרץ 2024

לגיונריות: שער נוסף למריאן עוואד בניצחון פומגט

כדורגל · 24 במרץ 2024