ליגת האלופות לנשים 25/08 16:00בראןאוסטריה וינהגביע אתנה 25/08 18:00מכבי חולוןהפ' קטמון יםגביע אתנה 25/08 18:30מ.ס. קרית גתהפועל ת"אגביע אתנה 25/08 20:00הפועל רעננהמכבי אס"א תל אביבליגת אירופה לנשים 26/08 15:00סיסטרסRosenborgליגת אירופה לנשים 26/08 15:00סרייבוSlovan Liberecליגת אירופה לנשים 26/08 15:00מיטרוביצהמטליסט 1925ליגת אירופה לנשים 26/08 15:00אפולון לימסולFHליגת אירופה לנשים 26/08 15:00Radomljeוולרנגהליגת אירופה לנשים 26/08 15:30היידוק ספליטFortunaליגת האלופות לנשים 26/08 16:00WolfsburgInterליגת האלופות לנשים 26/08 16:30Sparta Prahaסרווטליגת האלופות לנשים 26/08 17:00אינטראכט פרנקפורטParis SGליגת האלופות לנשים 26/08 17:00צ׳רני סוסנוביץאו-אייץ׳ לווןליגת האלופות לנשים 26/08 17:00פ.ס.וו איינדהובןקוגהליגת אירופה לנשים 26/08 17:00AnderlechtFeyenoordליגת אירופה לנשים 26/08 17:00Sturmגינטרהליגת האלופות לנשים 26/08 17:30אייאקסריאל מדרידליגת אירופה לנשים 26/08 17:30ברייזבליקFK Csíkszeredaליגת האלופות לנשים 26/08 17:45צ'לסיריאל סוסיאדדליגת אירופה לנשים 26/08 18:00Spartak Suboticaברונדביגביע אתנה 26/08 18:00בנות נתניהמכבי כשרונות חדרהליגת האלופות לנשים 26/08 18:45סנט פלטןיובנטוסליגת אירופה לנשים 26/08 19:00טוראנסהKolos KovalivkaNWSL 27/08 00:00נורת׳ קרוליינה קארג׳אנג'ל סיטיהליגה הגרמנית לנשים 28/08 16:301. FC KölnTSG HoffenheimNWSL 29/08 00:00גות׳אםפורטלנד ת׳ורנסהליגה הספרדית לנשים 29/08דפורטיבו לה קורוניהסביליההליגה הספרדית לנשים 29/08ריאל סוסיאדדלוגרוניוהליגה הספרדית לנשים 29/08אייבראספניולהליגה הספרדית לנשים 29/08מדריד CFFגרנדהNWSL 29/08 02:00סן דייגו וייברייסינג לואיווילהליגה הגרמנית לנשים 29/08 10:00SC Freiburg1. FC Union Berlinהליגה הגרמנית לנשים 29/08 12:00VfB StuttgartHamburger SVליגת אירופה לנשים 29/08 15:00MinskAgramNWSL 29/08 22:30קנזס סיטי קרנטנורת׳ קרוליינה קארג׳NWSL 29/08 23:00אורלנדו פריידיוטה רויאלסהליגה הספרדית לנשים 30/08אתלטיק בילבאובדלונההליגה הספרדית לנשים 30/08אלאבסולנסיההליגה הספרדית לנשים 30/08ברצלונהטנריפה

עשב שוטה

בהתחלה עוד היו חיוכים, כעת לא ברור מה חושבים עליו (דף הפייסבוק הרשמי של מכבי ת"א)

כבר לאחר פחות מחצי עונה שוטה ארבלזדה מתגלה כפוליטקאי, חולה שליטה ועקשן. דבר אחד בטוח- אם ג'ורדי קרויף לא היה כבר בדרך הביתה שוטה לא היה נוחת כלל בקריית שלום.

ב16 ביוני 2016 חתם במכבי ת"א מאמן חדש ומבטיח, שוטה ארבלזדה שהיה בעברו מגדולי חלוצי נבחרת גיאורגיה והליגה ההולנדית. מי היה מאמין שכבר אחרי פחות מחצי עונה שוטה בעל החזות הקרה וההחלטית ינסה לרצות את כל הסגל, יצליח לאבד את אמונם של השחקנים הטובים בקבוצה ובניגוד לשאר מאמני מכבי ת"א בשנים האחרונות שהיו טובים מדי בשביל לאמן את מכבי ועזבו למועדונים גדולים יותר, שוטה אינו ראוי לאמן קבוצה בסדר גודל שכזה.

הניוזלטר של JSPORTפעם בשבוע במייל

על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

בהתחלה עוד היו חיוכים, כעת לא ברור מה חושבים עליו (דף הפייסבוק הרשמי של מכבי ת"א)
בהתחלה עוד היו חיוכים, כעת לא ברור מה חושבים עליו (דף הפייסבוק הרשמי של מכבי ת"א)

עוד לפני שני המשחקים האחרונים התגלו אצל שוטה מספר מאפיינים שליליים- הוא ניסה לזכות באהדתם של כל שחקניו כולל אלו שפחות מצאו חן בעיניו מבחינה מקצועית, מה שגרם לו לחכות לצמד המשחקים הגדולים מול מכבי חיפה והפועל באר שבע כדי לתת הזדמנות לשחקנים כמו יוסי בניון ודור מיכה, מהם התעלם באופן מוחלט לאורך העונה. שיתוף במשחקי מפתח שכאלו, ישיג לשוטה שקט מהשניים וממקורביהם בשבועות הקרובים . כמו כן, התגלה שוטה כחולה שליטה- הוא לא רוצה שאף שחקן יבלוט תחתיו ויחשוב שהמקום שלו בהרכב מובטח. כאשר בן חיים התחיל לכבוש בצרורות, שוטה ספסל את החלוץ הנהדר והוציא אותו ממשחקים רבים כבר בדקה ה60. הוא ניסה להראות לגל אלברמן שגם אם אתה הקפטן והקשר הכי טוב בקבוצה, תקבל "מנוחה" כל משחק שני גם אם אינך פצוע. כמו פוליטיקאי ממולח, שוטה יודע טוב מאד איך להימנע מקריאות התפטרות מצד האוהדים הצהובים- יש לו את נוסא איגיבור ועומרי בן הרוש שיספגו במקומו את כל האש. עומרי בן הרוש הוא אחד המגנים השמאליים הטובים בארץ ושחקן נבחרת, אך לצפות ממנו לשמור על אחד השחקנים המהירים בארץ, מאור בוזגלו במשחק העונה זה כמו לצפות מקורקינט לנצח מרוץ מול פרארי. מה שבטוח, שוטה לא יעלה עם ההרכב הכי מהיר, הכי טוב והכי מתאים למשחק העונה כדי שיהיו לו כמה קלפים בשרוול לכבוד מסיבת העיתונאים במקרה של כישלון, את מסיבת העיתונאים יחתום שוטה במשפט קלישאתי כמו "כולנו הפסדו" או "אכזבנו את האוהדים".

סיום הטור יוקדש לשני המשחקים האחרונים של מכבי, שבשניהם הפסידה בתוצאה 2-0. ההכנה למשחקים הללו הייתה אמורה להיות קלה עבור המאמן הממוצע- שתי קבוצות שיודעות שבמכבי ת"א אוהבים להחזיק זמן רב בכדור ולכן הן מתגוננות מולה רוב המשחק ולשתיהן יש את הכלים כדי לצאת להתקפות מתפרצות ולנצל את מספר ההתקפות הנמוך יחסית שיזכו לנהל במהלך המשחק. מאמן רגיל היה פותח עם שחקני הגנה מהירים כמו אבי ריקן ועולה לשחק עם קשרים אחוריים ולא התקפיים ע"מ לנטרל את המתפרצות עוד לפני שהן עוברות את קו החצי. אך בשני המשחקים נתן שוטה את המפתחות לקישור האחורי להאריס מדוניאנין שלא נמנה בלשון המעטה בין שחקני ההגנה הגדולים בישראל ובמשחק מול חיפה שיחק בניון לצד מדוניאנין שגם הוא לא שחקן שאוהב להגן ולכן השניים  לא ירדו לעזור לחבריהם וצפו באלירן עטר מאמלל את שחקני ההגנה של מכבי ת"א בכל פעם שחיפה יצאה להתקפה מתפרצת. שוטה היהיר היה בטוח שבניון יכבוש במשחק ועל אף המשחק הטוב שנתן הקשר הוותיק, קרס בניון תחת גודל העמד ואפילו התוודה על כך בסיום.

יחסית למאמן זר, התדמית השלילית של שוטה התגלתה מהר מאד ואם הגיאורגי יפסיק רק לדבר בביטחון בכלי התקשורת ויתחיל לאמן את קבוצתו כמו שצריך, יבנה הרכב, ישתמש בחילופים שלו כדי לחזק את קבוצתו ולא בתור מהלכים פוליטיים, יצליח המאמן לשרוד את העונה ואולי אפילו, מי יודע עם תואר או שניים אך לאור המצב והיכולת הנוכחיים של הצהובים הדרך מאד ארוכה

עוד באותו נושא

ליגיונריות: מריאן עוואד ופומגט ניצחו במשחק העונה

כדורגל · 15 באפריל 2024

ליגיונריות: פומגט נותרה עם סיכוי לאליפות

כדורגל · 31 במרץ 2024

לגיונריות: שער נוסף למריאן עוואד בניצחון פומגט

כדורגל · 24 במרץ 2024