NWSL 57'גות׳אם2שיקגו סטארס0NWSL 45'סיאטל ריין1בוסטון לגאסי0הליגה האנגלית לנשים 26/09 15:30צ'רלטון אתלטיק–מנצ'סטר סיטי–ליגת אירופה לנשים 26/09 17:00Minsk–פנרבחצ'ה–הליגה האנגלית לנשים 26/09 19:00לונדון סיטי לויונסס–ברייטון–NWSL 26/09 19:30קנזס סיטי קרנט–דנוור סאמיט–NWSL 27/09 01:30וושינגטון ספיריט–אנג'ל סיטי–NWSL 27/09 03:45פורטלנד ת׳ורנס–יוסטון דאש–הליגה האנגלית לנשים 27/09 15:00מנצ'סטר יונייטד–ווסטהאם–הליגה האנגלית לנשים 27/09 16:00טוטנהאם–אסטון וילה–הליגה האנגלית לנשים 27/09 16:00ברמינגהאם סיטי–קריסטל פאלאס–הליגה האנגלית לנשים 27/09 16:00ליברפול–אברטון–הליגה האנגלית לנשים 27/09 18:30צ'לסי–ארסנל–NWSL 28/09 00:00ביי–אורלנדו פרייד–NWSL 28/09 02:00יוטה רויאלס–נורת׳ קרוליינה קארג׳–אליפות אירופה לנערות עד 17 28/09 13:00אירלנד–אזרבייג׳ן–אליפות אירופה לנערות עד 17 28/09 16:00אלבניה–קוסובו–ליגת אירופה לנשים 30/09 17:00פארול קונסטנצה–Sparta Praha–ליגת אירופה לנשים 30/09 17:00אקטובה–אייאקס–ליגת אירופה לנשים 30/09 19:00Fortuna–פ.ס.וו איינדהובן–ליגת אירופה לנשים 30/09 19:00ספרטק מיאבה–פאוק סלוניקי–ליגת אירופה לנשים 30/09 19:00בראן–הא-יוט-קא הלסינקי–ליגת אירופה לנשים 30/09 19:00Rosenborg–Slovan Liberec–ליגת אירופה לנשים 30/09 19:00וולרנגה–Feyenoord–ליגת אירופה לנשים 30/09 19:30אינטראכט פרנקפורט–FH–ליגת אירופה לנשים 30/09 19:30Sturm–Wolfsburg–ליגת האלופות לנשים 30/09 19:45Paris–ארסנל–ליגת האלופות לנשים 30/09 19:45Häcken–יובנטוס–ליגת האלופות לנשים 30/09 19:45Roma–ברצלונה–ליגת אירופה לנשים 30/09 20:00ריאל סוסיאדד–הארטס–ליגת אירופה לנשים 30/09 20:00צ׳רני סוסנוביץ–ברייזבליק–ליגת אירופה לנשים 30/09 20:00מאלמה–סנט פלטן–ליגת אירופה לנשים 30/09 20:00פנרבחצ'ה–Minsk–ליגת אירופה לנשים 30/09 21:00ריינג׳רס–האמרבי–ליגת אירופה לנשים 30/09 21:45ספורטינג ליסבון–ברונדבי–ליגת האלופות לנשים 30/09 22:00Benfica–Bayern–ליגת האלופות לנשים 30/09 22:00OL Lyonnes–צ'לסי–ליגת אירופה לנשים 30/09 22:00טוראנסה–מטליסט 1925–אליפות אירופה לנערות עד 17 01/10 13:00קוסובו–אזרבייג׳ן–אליפות אירופה לנערות עד 17 01/10 16:00אירלנד–אלבניה–

מנצ'סטר סיטי נגד ברצלונה – כרוניקה של מוות ידוע מראש?

(מארקה)

מלחמת עולם, זה מה שצפוי הערב באיתיחד. שוב זאת סיטי נגד בארסה, שוב פפ מול עמיתיו הקודמים. אבל הפעם זאת לא תצוגת יופי, אלא קרב על החיים או המוות. כי מהקרב הזה יוצאת אחת בשלב הבא, או אחרת עם סיכוי ריאלי. ובכל מקרה, יש צד שלישי המחכה לנפילה בדמותה של מנשנגלדבאך. הגרמנייה אמנם הייתה אמורה להיות הדמות הטראגית במיני-בית המוות הזה, אבל היא כבר לא. ניצחון שלה הערב בבית נגד סלטיק, אותה ניצחה בחוץ לפני שבועיים, והפסד של הסיטיזנס והיא הנהנית העיקרית – היא תעלה על חשבונם למקום השני רק שני מחזורים מסיום שלב הבתים. מצידה של ברצלונה, ההזדמנות להיפטר מהיריבה האנגלית הבכירה כבר בשלב הזה נראית קורצת במיוחד, ולאור הרביעייה שהיא הכניסה לרשתו של שוערה לשעבר, מישהו יכול לפקפק ביכולת של הטריו הקטלני שלה להיכשל במשימה?

בפעם האחרונה שפפ עלה מולו עם הסיטי, הפרעוש ייצר שלושער (מירור)
בפעם האחרונה שפפ עלה מולו עם הסיטי, הפרעוש ייצר שלושער (מירור)

בשאלה הכי גדולה היא איזו סיטי נראה הערב. הקבוצה עם הסגל הנוצץ, המאמן העשוי לבלי חת והפוטנציאל להתקדם סוף סוף צעד נוסף ולהגיע לגמר? או סיטי הנבוכה של השבועות האחרונים, שמחכה לנחמה במות שלושער מרהיב של מסי? הבעיה היא שהסטטיסטיקה משקרת. ברבע הגמר בעונה החולפת הייתה זו פ.ס.ז' העייפה שחיכתה לנשירה שמתרחשת בה השנה. קבוצה שממילא לא השכילה לעבור שלוש פעמים רצופות את שלב הרבע. בחצי הגמר הסיטי התמודדה עם ריאל פצועה וחבולה, אבל לא הייתה יעילה מספיק מול המסורת וההתחדשות של הבלאנקוס תחת זידאן. כעת, מנצ'סטר סיטי היא הפרויקט החדש והלא כל כך נוצץ של פפ גווארדיולה, שהגיע לקבוצה על תקן הרס"ר שמשנה סדרי עולם. מכאן שזוהי למעשה קבוצה חדשה לגמרי.

הניוזלטר של JSPORTפעם בשבוע במייל

על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

גווארדיולה נראה לחוץ במסיבת העיתונאים לקראת הערב, קצת יותר מהקודמת (מארקה)
גווארדיולה נראה לחוץ במסיבת העיתונאים לקראת הערב, קצת יותר מהקודמת (מארקה)

לא רק בליגת האלופות החלו לעלות סימני השאלה לגבי היכולת של סיטי תחת פפ. המאמן הקטאלוני הנחיל את שיטת הנעת הכדור והחזקתו האינסופית גם בפרמייר ליג, בהתחלה בהצלחה יתירה. הוא ניצח את מחזורי הפתיחה, ואף הנחיל מהלומה ליריבה האדומה באולד טראפורד, וכמובן ליריבו המר מוריניו. אבל אחר כך החלו דברים להתערער והסיטי לא ניצחה 6 משחקים ברציפות, לראשונה בקריירה של המאמן המצליח ביותר בעשור האחרון. אם כן, ברצלונה לא הייתה הבעיה, אלא התסמין המרכזי. אולי הבעיה היא השיטה. טיקי טאקה באנגליה? נראה כמו נוסחה להצלחה. או שמא מדובר בכדורגל אמיתי בקבוצה מזויפת? האם פפ התבדח כשכינה את מסי 'מבוגר' במסיבת העיתונאים ערב לפני שהפרעוש השפיל אותו עם שלושער מספר 38 בקריירה? האם פפ מביט בקנאה במראה ושואל את הראי "מי הקבוצה היפה בעיר?"

לפתע הכדורגל החדשני של גווארדיולה נראה יותר מטושטש (יורוספורט)
לפתע הכדורגל החדשני של גווארדיולה נראה יותר מטושטש (יורוספורט)

כשהמאמן, אלוף אירופה פעמיים עם ברצלונה, בחר בדה בריינה כ'שחקן מיוחד שמשחק כדורגל ברמה אחרת', ועלה נגד ברצלונה בשיטת ארבלדזה – הכה במומחה ללא החלוץ המרכזי, הוא למעשה ניסה לרמות את כולנו? כי את אוהדי הצד התכול במנצ'סטר הוא הצליח לשקר. השאלה היא, כנראה, כמה סנטימטרים אף יש לפינוקיו הקטאלוני. אם הוא מצפה שהאם אס אן לא ישבו עליו כל הדרך לרבע הגמר, הוא צריך להוכיח לכולם שהם טועים, ולהכין משהו מיוחד מאוד הערב.

ואולי להוכיח משהו קודם כל לעצמו. בגרמניה הייתה הרבה סבלנות לשיטת משחק שאמנם ריסקה את הליגה, אבל פעם אחר פעם נפלה קרבן ליריבה ספרדית בבמה האירופית. בסוף הוא יצא מארץ הבירה עם טעם חמוץ בפה, הן שלו והן של האוהדים הבווארים. כעת הוא מנסה להשכיח לנו את כל זה, ושוב בעזרת הקסם המתעתע של הטיקי טאקה שלו. בעזרת תעלולים, כמו להגיד לג'ו הארט: טורינו, בראבו!" ולירות לו חץ של קופידון לתוך הלב. רק שלא יישכח את המשפט "Fool you once, shame on you. Fool me twice?" ומהבחינה הזו הערב הזה גורלי לפפ יותר מאשר לסיטי. כי אם סיטי תיפול, היא תשוב לקום בשנים הבאות, תחת מאמן אחר. אבל אם פפ ייפול, נצטרך לפנות בדואר חוזר לאבא שלו בשאלה: "אתה בטוח שהיה רעיון טוב להגיד שגווארדיולה לא יחזור לברצלונה לעולם?" כל התשובות הערב, באיתיחד. אחד המשחקים הגורליים של ליגת האלופות בשנים האחרונות.

מעניין מה ליונל מסי מתכנן להערב. מישהו יצליח לעצור את האם אס אן? (מארקה)
מעניין מה ליונל מסי מתכנן להערב. מישהו יצליח לעצור את האם אס אן? (מארקה)

עוד באותו נושא

ליגיונריות: מריאן עוואד ופומגט ניצחו במשחק העונה

כדורגל · 15 באפריל 2024

ליגיונריות: פומגט נותרה עם סיכוי לאליפות

כדורגל · 31 במרץ 2024

לגיונריות: שער נוסף למריאן עוואד בניצחון פומגט

כדורגל · 24 במרץ 2024