עקבו אחרינו

ליגת האלופות לנשים: ליון גברה על וולפסבורג

הצטרפו לניוזלטר

ארבעת משחקי הגומלין של ליגת האלופות לנשים התרחשו הערב ומשם נקבעו העולות לחצי הגמר. כמובן שהקרב המסקרן ביותר היה בין שתי הפינליסטיות של אשתקד, וולפסבורג וליון כשגם פ.ס.ז' וברצלונה רצו לשריין מקום בחצי. באיירן מינכן הגיעה פייבוריטית ברורה מול סלביה פראג.

וולפסבורג – ליון 4:2 (6:4 בסיכום)

אחרי שהגרמניות נסעו לליון וסחטו 2:2 מהאלופה המכהנת, לא מעט אנשים היו בטוחים שהגומלין בוולפסבורג יהיה לטובתן ושתנראה אלופה חדשה מוכתרת. אבל כנראה שהאלופה הצרפתית קרוצה מחומר אחר שכן השחקניות של ריינאלד פדרוס לא נבהלו מהמעמד ושריינו לעצמן כרטיס לחצי הגמר על חשבון היריבה המרה. כבר בדקה השמינית, דז'ניפר מארוז'אן היממה את הקהל הביתי עם הראשון של ליון ובדקה ה-24' אדה האגרברג הוכשלה ברחבה על ידי שלוט, מה שיצר לרנאר הזדמנות להבקיע מהנקודה הלבנה, הדמנות אותה היא לא פספסה. 2:0 ליון ו-4:2 בסיכום. בדקה ה-53' קרן של וולפסבורג תורגמה לשער מצמק אחרי שפרניל הארדר מצאה את הרשת, 2:1 במשחק, 4:3 בסיכום לליון, עוד שער של וולפסבורג ויש הארכה. הצרפתיות עוד לא הספיקו להתאושש מהראשון ופחות משלוש דקות לאחר מכן, הארדר שוב מצאה את הרשת כדי לכפות שוויון טוטאלי בצמד המפגשים. אגב כבר אמרנו שליון עשויה מחמור אחר? בדקה ה-60' אאוז'ני לה סומא כבשה שער שחייב את וולפסבור גלהבקיע פעמיים בגלל חוק שערי החוץ. הגרמניות תקפו במטרה להשיג שער מהיר ומשם לנסות לבנות לכיוון שער הניצחון גם אבל כשההגנה נשארת מופקרת, הרביעי של ליון לא איחר להגיע בדקה ה-80' כשלה סומא כבשה את השני שלה במשחק וקבעה שמזה וולפסבורג כבר בטוח לא תחזור.

LKS לינץ – ברצלונה 1:0 (4:0 בסיכום)

אחרי ניצחון ביתי 3:0, ברצלונה ידעה שרק משחק מחפיר שלה בתוספת הצגה של האוסטריות ידיח אותן מהמפעל. כבר אחרי 7 דקות לייקה מרטנס ההולנדית דאגה שלא תהיה שום הפתעה וקבעה את תוצאת המשחק וההתמודדות כולה. בארסה בחצי.

פ.ס.ז' – צ'לסי 2:1 (3:2 בסיכום)

פ.ס.ז' הגיעה למגרשה הביתי אחרי 1:1 בלונדון וידעה שהיא מחזיקה ביתרון יקר של שער חוץ. אחרי מחצית מאופסת, ששירתה את הפריזאיות, קדידאטו דיאני מצאה את הרשת וקבעה 1:0 למארחת שעוד יותר ביסס את יתרונה בהתמודדות כולה. בדקה ה-56' הרוח יצאה סופית מהמפרשים של צ'לסי אחרי שכדור קרן של פריז איכשהו מצא את עצמו חודר לרשת אחרי ערבובייה ברחבה כשהשער נרשם כעצמי של השוערת אן-קאטרין ברגר. צ'לסיידעה שהארכה כבר לא תהיה ושכדי לעלות היא צריכה 2 שערים אבל רק בתוספת הזמן מצאה את הרשת עם שער ניחומים של מארן מיילדה. פריז ממשיכה הלאה ותפגוש את ליון לדרבי צרפתי.

באיירן מינכן – סלאביה פראג 1:5 (2:6 בסיכום)

אחרי תיקו 1:1 בפראג, באיירן ידעה שהיתרון שלה הוא של שער חוץ בלבד ושזה די נזיל. בדקה ה-24' פרידולינה רולפו כבשה את הראשון של הגרמניות וחייבה את פראג להבקיע כדי לשלוח את המשחק להארכה. בדקה ה-33' ה-"סיכום" הזה בוטל שכן מלאני לאופולץ הכפילה את התוצאה, מה שדרש מסלאביה להשוות כדי לעלות. רגע לפני הירידה למחצית מנדי איסלאקר חיסלה כל סיכוי להפתעה במשחק כשכבשה את השלישי של באיירן בדרך לניצחון קליל. איסלאקר עוד הוסיפה את הרביעי של קבוצתה בדקה ה-55' ולמרות שער ניחומים של סביטקובה (77'), סידרה לג'יל רורד את ה-5:1 בדקה ה-83' כדי להנחיל לצ'כיות תבוסה כואבת. באיירן תפגוש את ברצלונה בחצי הגמר השני.

יורו 2025: סקירת בית ג'

בית ג' של אליפות אירופה לנשים כולל את גרמניה שללא ספק תרצה לדבר חזק בטורניר הזה. אבל הגרמניות נמצאות בבית

יורו 2025: סקירת בית ב'

בית ב' של אליפות אירופה לנשים כולל את ספרד החזקה שמחזיקה בתואר אלופת העולם הנוכחית וגם אלופת ליגת האומות משנה

guest

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

את מי מעניין כדורגל נשים?

יורו 2025: סקירת בית א'

יורו 2025: מדריך האצטדיונים

ההכנסות של מועדוני ליגת העל לנשים באנגליה זינקו לשיא של 65 מיליון ליש״ט בעונת 2023-24

ולפעמים החגיגה נגמרת

החוג של ניסו

פירגנתם בלייק?

משחקים ותוצאות

Powered by365Scores.com

טבלת ליגת העל פלייאוף עליון

טבלת ליגת העל לנשים בכדורגל פלייאוף עליון

מיקוםקבוצהמשנצ׳תי׳הפ׳שע׳נק
124164432-6152
224145528-5047
324124845-4440
424105930-4435

טבלת ליגת העל פלייאוף תחתון

טבלת ליגת העל לנשים בכדורגל פלייאוף תחתון

מיקוםקבוצהמשנצ׳תי׳הפ׳שע׳נק
12416732-3839
224861034-3230
324441658-3316
424241874-3110