הליגה האנגלית לנשים 64'מנצ'סטר סיטי2ליברפול2הליגה הספרדית לנשים 19/09בדלונהריאל סוסיאדדהליגה הספרדית לנשים 19/09אספניולמדריד CFFהליגה הספרדית לנשים 19/09אתלטיקו מדרידלוגרוניוהליגה הספרדית לנשים 19/09ריאל מדרידולנסיהNWSL 19/09 05:00סן דייגו וייבקנזס סיטי קרנטהליגה האנגלית לנשים 19/09 14:30צ'רלטון אתלטיקלונדון סיטי לויונססהליגה האנגלית לנשים 19/09 14:45צ'לסיברמינגהאם סיטיהליגה הגרמנית לנשים 19/09 15:00FC Bayern München1. FC Kölnהליגה האנגלית לנשים 19/09 19:30ארסנלמנצ'סטר יונייטדNWSL 19/09 23:00אורלנדו פריידפורטלנד ת׳ורנסNWSL 20/09 01:30נורת׳ קרוליינה קארג׳גות׳אםהליגה הספרדית לנשים 20/09טנריפהסביליההליגה הספרדית לנשים 20/09גרנדהדפורטיבו לה קורוניההליגה הספרדית לנשים 20/09אייבראתלטיק בילבאוNWSL 20/09 03:45דנוור סאמיטסיאטל רייןהליגה הגרמנית לנשים 20/09 15:00Hamburger SV1. FC Nürnbergהליגה האנגלית לנשים 20/09 16:00ווסטהאםאברטוןהליגה האנגלית לנשים 20/09 16:00קריסטל פאלאסטוטנהאםהליגה האנגלית לנשים 20/09 16:00ברייטוןאסטון וילההליגה הגרמנית לנשים 20/09 17:00SC FreiburgBayer 04 Leverkusenהליגה הגרמנית לנשים 20/09 19:301. FC Union BerlinRB LeipzigNWSL 20/09 21:00בוסטון לגאסייוסטון דאשNWSL 21/09 00:00שיקגו סטארסוושינגטון ספיריטNWSL 21/09 02:00ביירייסינג לואיווילNWSL 21/09 02:00יוטה רויאלסאנג'ל סיטיהליגה הגרמנית לנשים 21/09 19:00SV Werder BremenVfB Stuttgartליגת האלופות לנשים 22/09 19:45InterHäckenליגת האלופות לנשים 22/09 19:45BayernMan Cityליגת האלופות לנשים 22/09 22:00יובנטוסBenficaליגת האלופות לנשים 22/09 22:00ריאל מדרידParis SGליגת האלופות לנשים 22/09 22:00ארסנלקוגהליגת אירופה לנשים 23/09 13:00מטליסט 1925טוראנסהליגת אירופה לנשים 23/09 16:00פאוק סלוניקיספרטק מיאבהליגת אירופה לנשים 23/09 18:00Slovan LiberecRosenborgליגת אירופה לנשים 23/09 18:30הא-יוט-קא הלסינקיבראןליגת אירופה לנשים 23/09 19:00FHאינטראכט פרנקפורטליגת אירופה לנשים 23/09 19:00ברייזבליקצ׳רני סוסנוביץליגת אירופה לנשים 23/09 19:00ברונדביספורטינג ליסבוןליגת אירופה לנשים 23/09 19:00Sparta Prahaפארול קונסטנצה

באנר מרכזי: מקבץ סיפורי אולטראס מיוחדים מעולם הכדורגל

אוהדי קלן תחת הארגון שהתפרק (fußball mania)

כדורגל בלי קהל הוא לא כדורגל. ללא תופעת האולטראס שמוסיפה המון המון צבע למשחק הזה, הכדורגל אולי לא היה נכנס ללב של כל אוהדיו. ארגוני אולטראס רבים סיפקו לנו סיפורים נהדרים לאורך זמן, וכאן קובצו כמה סיפורים מעניינים, מרגשים, מסעירים וגם שערורייתיים.

ההתקפה של אוהדי סביליה על אוהדי שלאסק ורוצלאב:

הניוזלטר של JSPORTפעם בשבוע במייל

על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

הסיפור הבא הוא אחד מהמקרים הכי חמורים של חוליגניזם בעולם הכדורגל. סביליה זכתה בעונת 2013-14 של הליגה האירופית, אך את המסע שלה התחילה משלב הפלייאוף, שם הוגרלה לשחק נגד שלאסק ורוצלאב הפולנית והספרדים אירחו את המשחק הראשון. אוהדי סביליה החליטו לעשות מעשה קונדס, ולהתקיף את האוהדים הפולנים שבאו לתמוך בקבוצתם במשחק החוץ. לשם כך התנדבו כ-30 מאנשי ארגון אוהדי סביליה ותקפו את האוהדים של שלאסק, אשר מנו 13 כאלה. כאמור, הספרדים תקפו וגנבו את באנר משחקי החוץ המרכזי של הפולנים, עוד מספר שלטים,  אמצעי פירוטכניקה וכן כמה חולצות. בדרך כלל, בקרב אנשי אולטראס בעולם, גניבת באנרים ואמצעי עידוד נחשבת כגבורה, אך מהר מאוד התברר שאוהדי סביליה השתמשו בסכינים על מנת לדקור את האוהדים, מעשה שמחשיב את הספרדים כ"חלאות" בקרב אנשי אולטראס על כך שפצעו אנושות אוהדים עם כלי נשק ולא עם הידיים (הכל כמובן לטענת אנשי האולטראס, אנחנו לא מעודדים אלימות). הפולנים פונו לבית חולים מקומי בזמן שאוהדי סביליה הצטלמו עם השלטים של אוהדי שלאסק. למשחק הגומלין כמובן דאג המועדון להודיע שאוהדי סביליה לא יצאו לעודד, מחשש לנקמה של הפולנים. עד היום הבאנר של הפולנים מונף הפוך ביציע אוהדי סביליה, ובקרב אוהדי שלאסק הדבר נחשב לבושה אמיתית.

אוהדי סביליה במסר לאוהדי שלאסק (balkanski navijaski)

הפגנת אוהדי הפועל ת"א וסטנדרד ליאז' נגד גיא לוזון:

על הידידות הותיקה בין אוהדי הפועל ת"א לאוהדי סטנדרד ליאז' שמעו רבים. בקיץ 2013 מונה גיא לוזון למאמן הבלגים, ובמקביל טל בן חיים החלוץ היה בדרכו הבטוחה לחציית הכביש למכבי תל אביב, מהלך שכלל מעורבות ותמיכה של משפחת לוזון. אוהדי הפועל החליטו לנקום במשפחה ויצרו קשר עם האולטראס של ליאז' לשם כך, וביקשו מהם בימים הקרובים "למרר לגיא לוזון את החיים". אוהדי ליאז' נענו לבקשה ואלפים מהם ביחד עם מספר אוהדי הפועל שטסו לבלגיה הפגינו מול משרדי המועדון ודרשו לפטר את המאמן הישראלי. אם זה לא מספיק, אל מסיבת העיתונאים של סטנדרד ליאז' בה הוצג גיא לוזון כמאמן הקבוצה, פרצו כמה עשרות של אוהדי ליאז' ששרקו ללוזון בוז, קראו לו להתפטר מאימון המועדון והיללו את מירצ'ה רדניק, המאמן שקדם ללוזון בתפקיד.

אוהדי סטנדרד ליאז' (rebel ultras)

קרב גניבות השלטים בין קלן למנשנגלדבאך:

הסיפור שלנו מתחיל בינואר 2018 כאשר אוהדי קלן הצליחו לחטוף מאוהדי גלדבאך באנר חשוב באמצע משחק בין שתי הקבוצות, כאשר היו מחופשים לסדרנים. אוהדי גלדבאך במשך זמן תכננו את הנקמה שלהם שהגיעה בסוף חודש מרץ באותה שנה. קלן בדיוק הייתה במשחק חוץ נגד הופנהיים ואוהדי גלדבאך קנו מספר כרטיסים ליציע של הופנהיים קרוב ליציע החוץ שבו כמובן ישבו אוהדי קלן. במהלך המחצית השנייה קרה הדבר שעליו אוהדי קלן יצטערו למשך שנים רבות, מופע פירוטכניקה עם פצצות עשן באדום ולבן. במהלך המופע, אותם אוהדי גלדבאך פרצו אל יציע קלן כשהם מוסתרים בתוך העשן וגנבו את הבאנר המרכזי של קלן, חזרו ליציע הופנהיים ומשם ברחו מהאצטדיון כשהם נרדפים על ידי מספר אוהדי קלן שלא הצליחו לתפוס אותם. זמן קצר לאחר המשחק, הודיע ארגון האוהדים של קלן שממנו נלקח הדגל שהוא מפסיק את פעילותו לצמיתות ובעצם מתפרק אחרי 17 שנים שבהן היה פעיל. בין אולטראסים בעולם קיים חוק לא כתוב שלפיהו אם הבאנר המרכזי נגנב על ארגון האולטראס שאליו השתייך הבאנר להודיע על הפסקת הפעילות ולהתפרק.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pIMRnO4Eg9A

 

בונוס – אוהד פורטו נכנס ליציע יובנטוס ומעניק צעיף וחיבוק לאוהד איטלקי:

זה קרה בשמינית גמר ליגת האלופות, כאשר הפורטוגלים זכו לשחק מול היריבה החזקה מאיטליה שהגיעה לגמר באותה עונה. אוהד של פורטו רצה לעשות מחווה עבור אוהדי יובנטוס, והחל לטפס על גדר החציצה ביציע החוץ בטורינו. האוהד נראה מקבל אזהרות מאנשי האבטחה שלא האמינו לו שבסך הכל הוא נותן צעיף לאוהד אחר, ולמרות זאת הוא נכנס ליציע בלי שום בעיה. האוהד הפורטוגלי רץ לכיוון האיטלקיים שחששו שהוא מנסה לפגוע בהם ונרתעו אך הוא שלף את הצעיף, כרך סביב אוהד רנדומלי שגם זכה לחיבוק ממנו וחזר בריצה ליציע האורחים כאשר כל האצטדיון מריע לו.

עוד באותו נושא

הישג היסטורי: נבחרת הנוער בגמר אליפות אירופה

כללי · 28 ביוני 2022

בלעדי: הסכם השידור של ליגת העל לנשים וליגה א ״ליגת הנשים היא גורם מפריע״

כללי · 4 באוקטובר 2021

כמה שווה מדליה אולימפית בכל מדינה?

כללי · 1 באוגוסט 2021