השבוע התקיים יום ההולדת של ערן זהבי. אותו ערן זהבי של המספרת במדי הפועל ת"א נגד ליון באלופות, 35 השערים בליגת העל במדי מכבי ת"א בעונה אחת ותצוגות אדירות באירופה, דרבי עצוב וכואב שבו אוהד תקף אותו, מעבר לסין בסכומי כסף מטורפים, סרט קפטן של הנבחרת שנזרק על ידו, 27 שערים ב-30 הופעות בעונה שעברה בליגה הסינית והתלהבות "פיו פיו" אחת שתמיד תאפיין אותו.
אז נכון, לערן זהבי יש המון "אויבים", אנשים שלא אוהבים אותו, טוענים שהוא שחצן, יורק לקערה שממנה שתה, לא מעריך את המועדון או הנבחרת שבה הוא משחק, חושב רק על עצמו ועוד הרבה ביקורות הופנו לעבר ה"ילד" הזה שחגג השבוע 31. דבר אחד אף אחד לא יכול לקחת מהבן אדם הזה, את הווינריות שלו והתשוקה למשחק. בכל פעם שהבחור הזה עולה על כר הדשא הוא נלחם, נותן הכל והמון פעמים גם מנצח את המשחק עבור קבוצתו. זהבי הוא ווינר ענק והוא הוכיח זאת בהרבה מעמדים לאורך השנים בכדורגל וגם השבוע זה קרה. ערן שיחק ביום ההולדת שלו עם קבוצתו גוואנז'ו ר.פ ברבע גמר הגביע הסיני נגד ג'יאנגסו סיינטי, ערן כבש שער אחד והמשחק נכנס לתוספת זמן ממושכת בתוצאה 2:2. ואז הגיע ערן זהבי, זהבי כבש שער שמסמל ווינריות מהי בדקה ה-90+7 עמוק בתוך תוספת הזמן והעלה את קבוצתו לחצי גמר הגביע הסיני כשהשלים צמד, כבש את שער הניצחון וחגג יום הולדת שמחה במיוחד.
גם השנה הביקורות על זהבי ממשיכות להגיע בעקבות כך שהחלוץ הציב סטנדרט מאוד גבוה בעונה שעברה בליגה הסינית עם נתונים מאוד מרשימים והשנה קצת יותר מתקשה לכבוש שערים ולשחזר את ההופעות המעולות שהוא הציג בעונה שעברה. אסור לשכוח שעדיין ערן זהבי משחק בליגה הסינית וגם הופעות טובות ונתונים של 10 שערים ב-13 הופעות לפעמים לא מספיקים בעקבות הרמה הנמוכה בליגה הזאת והאופן שבו זהבי הרגיל אותנו לראות אותו משחק באסיה.
ערן זהבי כבר לא ילד ואין לדעת מה העתיד מצפה לו, האם הוא יישאר בסין עוד שנה, יעזוב לאירופה או שמא יחזור לישראל וייתן שנים אחרונות בארץ, מה שבטוח הוא שהאוהד הישראלי תמיד ידון בשאלה האם מגיע לו לחזור לנבחרת ישראל ולייצג את המדים הלאומיים אחרי המהלך שעשה עם סרט הקפטן או שמגיע לו להיות מושעה מהנבחרת ולפרוש ממנה לתמיד, לנו רק נותר לאחל יום הולדת שמח לאחד השחקנים שללא ספר ירשמו בדפי ההיסטוריה של הכדורגל הישראלי.