ליגת אירופה לנשים 02/09 14:30AgramMinskליגת אירופה לנשים 02/09 15:00Slovan Liberecסרייבוליגת אירופה לנשים 02/09 15:00Kolos Kovalivkaטוראנסהליגת אירופה לנשים 02/09 16:00ברונדביSpartak Suboticaליגת אירופה לנשים 02/09 16:00Rosenborgסיסטרסליגת אירופה לנשים 02/09 16:00FK Csíkszeredaברייזבליקליגת אירופה לנשים 02/09 16:00FHאפולון לימסולליגת אירופה לנשים 02/09 16:00Fortunaהיידוק ספליטליגת האלופות לנשים 02/09 16:30InterWolfsburgליגת האלופות לנשים 02/09 16:30Paris SGאינטראכט פרנקפורטליגת האלופות לנשים 02/09 16:45סרווטSparta Prahaליגת אירופה לנשים 02/09 16:45וולרנגהRadomljeליגת האלופות לנשים 02/09 17:00ריאל סוסיאדדצ'לסיליגת האלופות לנשים 02/09 17:00קוגהפ.ס.וו איינדהובןליגת אירופה לנשים 02/09 17:00FeyenoordAnderlechtליגת האלופות לנשים 02/09 18:00ריאל מדרידאייאקסליגת האלופות לנשים 02/09 18:00או-אייץ׳ לווןצ׳רני סוסנוביץליגת האלופות לנשים 02/09 18:30יובנטוססנט פלטןהליגה הגרמנית לנשים 04/09 16:30TSG HoffenheimBayer 04 Leverkusenהליגה האנגלית לנשים 04/09 18:00לונדון סיטי לויונססמנצ'סטר יונייטדהליגה הספרדית לנשים 05/09אספניולבדלונההליגה הספרדית לנשים 05/09ולנסיהמדריד CFFהליגה הספרדית לנשים 05/09סביליהברצלונהNWSL 05/09 01:30יוטה רויאלסבוסטון לגאסיNWSL 05/09 02:00בייקנזס סיטי קרנטהליגה הגרמנית לנשים 05/09 10:00Hamburger SVRB Leipzigהליגה האנגלית לנשים 05/09 11:30צ'לסיאסטון וילההליגה הגרמנית לנשים 05/09 12:001. FSV Mainz 051. FC KölnNWSL 05/09 22:30רייסינג לואיווילאנג'ל סיטיהליגה הספרדית לנשים 06/09אתלטיקו מדרידאלאבסהליגה הספרדית לנשים 06/09טנריפהדפורטיבו לה קורוניההליגה הספרדית לנשים 06/09לוגרוניואתלטיק בילבאוהליגה הספרדית לנשים 06/09ריאל מדרידאייברהליגה האנגלית לנשים 06/09 11:00טוטנהאםווסטהאםהליגה האנגלית לנשים 06/09 11:00ברייטוןארסנלהליגה הגרמנית לנשים 06/09 12:00VfL WolfsburgSV Werder Bremenהליגה האנגלית לנשים 06/09 13:00צ'רלטון אתלטיקליברפולהליגה האנגלית לנשים 06/09 13:00קריסטל פאלאסאברטוןהליגה האנגלית לנשים 06/09 13:30מנצ'סטר סיטיברמינגהאם סיטיהליגה הגרמנית לנשים 06/09 14:00FC Bayern MünchenSC Freiburg

2017 בטניס העולמי: סיכום שנה

עלייה מטאורית, סוק (ATP)

אז הנה, עונת הטניס של שנת 2017 הגיעה לסיומה עם זכייתה של צרפת בגביע הדייויס. עונה מתישה וארוכה שבתוכה ראינו אין ספור הפתעות, הפתעות ואכזבות.

אתחיל באכזבות כי איך אפשר בלי. אין ספק שעונה זו ראינו את נובאק ג'וקוביץ, הטניסאי הסרבי ששלט ביד רמה בסבב הגברים בשנים האחרונות ודורג ברוב הזמן במקום הראשון בעולם לפי דירוג ה-ATP, דועך. ג'וקוביץ', סבל מפציעה טורדנית במרפק שפגעה בו במהלך השנה ופגעה באיכות המשחק שלו דבר הגרם לו לרדת עד למקום ה-12 בדירוג העולמי ולסיים את השנה כבר אחרי הדחתו ברבע גמר טורניר ווימבלדון היוקרתי שבלונדון. הטניסאי הסרבי שיחק ברוב השנה פצוע והחליט שאחרי ההדחה בלונדון (ושלל הדחות ופרישות בטורנירים אחרים מוקדם יותר השנה) יש להניח את המחבט בצד ולהשתקם בצורה מלאה לקראת השנה הבאה. מאכזב נוסף הוא כמובן מיודענו הבריטי וגאוות הממלכה הלוא הוא אנדי מארי. מארי, שסיים את השנה גם כן בטורניר הביתי שלו בווימבלדון בשלב שמינית הגמר אחרי הפסד לסם קוורי האמריקאי. מארי החליט לקחת מנוחה עד תחילת השנה החדשה שתחל בבריסביין שבאוסטרליה לקראת הגראנד סלאם הראשון של השנה כדי להחלים מן הפציעה שהוא סוחב איתו בירך כבר זמן רב. סטן ווארינקה השוויצרי ואלוף אליפות ארה"ב הפתוחה בשנה שעברה ואלוף טורניר סיום שעברה במאסטרס בלונדון סיים גם כן את השנה מוקדם מן הצפוי בעקבות פציעה בברך שהצריכה ניתוח ומנוחה מלאה.

הניוזלטר של JSPORTפעם בשבוע במייל

על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

שנה שירצה לשכוח, נולה נכנע לפציעות ב-2017 (WHOA)

כעת אנו מגיעים אל השחקנים המפתיעים של השנה והיו לא מעט כאלה. נתחיל עם ג'ק סוק האמריקאי שנכנס לטופ 10 בשנייה האחרונה (מה שנתן לו את הכרטיס לטורניר סוף השנה בלונדון). סוק, בן ה-25 הפתיע רבים בהגיעו למעמד זה וניתן להעיד על כך במשחקו המלהיב והאטרקטיבי שהניב לו זכיה בטורניר פריז היוקרתי השנה ורווחים בשווי 2.3 מיליון דולר. טניסאי נוסף שיש להתייחס אליו ככוח עולה ויציב הוא דויד גופן הבלגי שנתן שנה נהדרת בסבב והוא היחיד זה הרבה זמן שהצליח להדיח את פדרר ונדאל בטורניר אחד. גופן אמנם לא זכה בתארים יוצאי דופן השנה אך אקורד הסיום שלו בטורניר סוף השנה שהתקיים לאחרונה שנגמר רק בגמר בהפסד עיקש לדימיטרוב שאליו נגיע אוטוטו. הפתעת השנה בסבב ויחלקו עליי רבים הוא הטניסאי הצעיר ביותר בטופ 10 שמגיע מגרמניה, אלכסנדר זברב. "סשה" כך קוראים לילד בשכונה נתן תצוגות גדולות השנה וזה התבטא בעיקר בעונת המגרשים הקשים שם הוא זכה בטורניר המאסטרס היוקרתי במונטריאול שבקנדה כשהוא גובר על רוג'ר פדרר בתצוגת טניס מופלאה. כמו כן הוא זכה בטורנירים בוושינגטון, רומא מינכן ומונפלייה. ועכשיו תורו של הזוכה הגדול של טורניר סוף השנה, גרגור דימיטרוב הבולגרי. דימיטרוב נחשב כבר שנים רבות להבטחה ענקית בסבב וליורשו של הקרחון השוויצרי רוג'ר פדרר. דימיטרוב חווה ירידות חדות בכושרו, דבר הגרם לו לאי יציבות במהלך השנים, כשלצד ניצחונות מרשימים הגיעו גם הפסדים שלא מתקבלים על הדעת. הבולגרי כיכב בעיקר מחוץ למגרש כשהיה בזוגיות עם הטניסאית מריה שראפובה הרוסיה (שאליה נגיע בהמשך בסיכום הנשי). דימיטרוב הוא ללא ספק פוטנציאל ענק ולראייה הדירוג שלו בסוף שנה זו, המקום ה3 בעולם שהגיע הרבה בזכות שינוי בעמדת האימון בכך שהוא מינה את דני ולוורדו (מאמנם לשעבר של אנדי מארי ותומאס ברדיך). וולרדו נחשב למאמן נוקשה וחרוץ מאוד שעובד על הפרטים הקטנים וניתן לראות שאכן נעשתה עבודה נהדרת עם דימיטרוב והפירות מגיעים עכשיו. כמובן שאציין לטובה את חואן מרטין דל פוטרו הענק הארגנטינאי שחזר במלוא המרץ לסבב העולמי אחרי שכבר הגיע לתהומות הדירוג ואפילו חשב לפרוש כשהוא מסיים את השנה במקום ה11 המכובד. ואיך אפשר שלא לסיים עם כוכבי הסבב העולמי בעשור האחרון רפאל נדאל ורוג'ר פדרר? אחרי שכבר הספדנו וחשבנו שזהו תקופת הזהב בטניס העולמי נגמרה לה, הספרדי והשוויצרי חזרו אלינו במלוא הדרם. נדאל זכה השנה בשני גראנד סלאמים, רולנד גארוס האהוב עליו כל כך ובאליפות ארצות הברית הפתוחה. נדאל של 2017 הוא אותו נדאל שהתרגלנו לראות בשיאו, נמרץ, נלחם על כל כדור וחזר לעוצמות שתמיד ראינו אותו משחק במשך השנים. אין עוררין "שרפא ראוי לסיים במקום הראשון בדירוג כי הוא הציג טניס פשוט אדיר ואנו כל כך שמחים על כך. חברו הקרוב של נדאל שנתן שנה נהדרת הוא כמובן רוג'ר פדרר האגדי. רוג'ר זכה גם הוא בשני גרנד סלאמים, באוסטרליה ובווימבלדון הפייבוריט שלו. מה לא נאמר כבר על הפנומן השוויצרי? כל דבר אפשרי בערך, והוא הוכיח לנו גם השנה שלא צריך להספיד אותו יותר מדי. פדרר, שאחרי עונות של דשדוש ופציעות החליט על שינוי במבנה של השתתפות התחרויות וזה השתלם לו. הוא החליט להתמקד בעיקר בגרנד סלאמים ובטורנירים הגדולים ופחות ייחס חשיבות לדירוג. לראייה, זכיות יוקרתיות באינדיאן וולס, האלה, מיאמי ובטורניר הביתי בבאזל.

עלייה מטאורית, סוק (ATP)

כמובן אתייחס לדודי שלנו כי אי אפשר בלי הזווית הישראלית שנתן עונה יציבה ויפה וסיים את השנה במקום ה-67 בדירוג העולמי. הישגו הבולט היה הגעה לסיבוב השלישי בווימבלדון כשהוא מודח רק על ידי גרגור דימיטרוב. לסיכום, שנת 2017 בסבב הגברים תיזכר בעיקר כשנת הקאמבק של נדאל ופדרר ומי מאיתנו חשב שזה יקרה? אף אחד יש לומר, אבל אין תלונות, רק שימשיכו ככה ואנחנו נמשיך להתענג עליהם בצפייה ממושכת ומהנה.

עונה לא רעה, סלע (ATP)

 

סבב הנשים חווה פגיעה קשה וירידה בפופולאריות שלו בעקבות פרישתה מהמשך השנה בסבב של סרינה וויליאמס לא לפני שהיא זוכה בתואר אליפות אוסטרליה הפתוחה כשהיא מנצחת את אחותה שנגיע אליה בהמשך. סרינה נכנסה להיריון והתחתנה לאחרונה  עם אלכסיס אוהניהאן בכיר ליבה. מכה נוספת לסבב היא כמובן היעדרותה של מריה שראפובה, שחזרה להתחרות רק לאחרונה אחרי היעדרות ממושכת בעקבות ההשעיה שספגה עקב שימוש בחומרים אסורים. עקב המצב הלא קל בסבב הנשים, שראפובה זכתה מן ההפקר (או שיש לומר החסויות לחצו) וזכתה להקלות מצד הטורנירים בסבב שנתנו לה "ווילד קארד" (כרטיס חופשי מצד המארגנים עקב שיקולים שלהם או הישגים בטורניר מסוים בשנים עברו) ובכך גרמה להד תקשורתי גדול מצד שחקניות בכירות בסבב שהתנגדו למהלך זה וטענו לאי ספורטיביות ולפגיעה בטניס הנשים.

פייבוריטיזם? שראפובה זכתה להמון ווילד קארדס השנה (WTA)

שנת 2017 התברכה בזוכות מפתיעות בגראנד סלאמים השונים וזאת ניתן לומר בעקבות זכייתה של ילנה אוסטפנקו הלטבית הצעירה שזכתה אחרי מסע מופלא בטורניר ברולאן גרוס לראשונה בקריירת המשחק שלה. אוסטפנקו נתנה שנה נהדרת בצמרת הטניס הנשי וסיימה את השנה במקום השביעי היוקרתי. זוכה נוספת שהפתיעה רבים היא סלואן סטפנס האמריקאית שזכתה ב-US OPEN לראשונה בקריירה. אך, בתור טניסאית השנה אבחר בגרביניה מוגרוסה הספרדיה (שנולדה בוונצואלה יש לציין) שזכתה בווימבלדון בצורה יוצאת מן הכלל. המדורגת שנייה בעולם נתנה שנה נהדרת השנה בסבב. הדבר שמבדיל את מוגרוסה משאר הטניסאיות בסבב הוא יציבותה המרשימה לאורך כל השנה. והבטחתי לחזור אל משפחת ווליאמס אבל לאחות הבוגרת מביניהן. ונוס, כנראה קיבלה השראה מן הקאמבקים של רפאל נדאל ורוג'ר פדרר והחליטה שגם היא רוצה להיות חלק מן ההצגה וחזרה בסערה לסבבה עם טניס משובח. ונוס הגיעה לגמר טורניר אוסטרליה הפתוחה והפסידה רק לאחותה סרינה בגמר. ונוס הגיעה גם לגמר אליפות ארה"ב הפתוחה והפסידה גם שם לסלואן סטפנס הצעירה המפתיעה. ונוס סיימה את השנה בטופ 5 בסבב הנשים והיא יכולה להיות בסך הכל מרוצה משנת 2017 שחייכה אליה. המאכזבת של השנה היא ללא ספק סימונה האלפ הרומניה שנמצאת אמנם במקום הראשון בסיום השנה בסבב העולמי, אך לא שמרה מספיק על יציבות ולא זכתה בתואר משמעותי בשנה זו.

שנה נפלאה, אוסטאפנקו (WTA)

לסיכום, שנת 2017 הייתה שנה מרגשת ומעניינת בטניס העולמי ובעיקר בזכותם של רוג'ר פדרר ורפאל נדאל, ואנו כצופים לא יכולים להתלונן ורק לקוות שאותן אגדות ימשיכו לשחק וליהנות מהמשחק כי אנחנו נהנים מכל רגע.

עוד באותו נושא

סן אנטוניו המשיכה לשלוט: 93:114 על פורטלנד ועלתה ל3-1

NBA · 26 באפריל 2026

סן אנטוניו עלתה ליתרון 2:1 בסדרה עם 108:120 על פורטלנד

NBA · 25 באפריל 2026

גולדן סטייט שרדה מותחן וניצחה 121:126 את הקליפרס בפליי-אין

NBA · 16 באפריל 2026