הליגה הגרמנית לנשים 02/10 19:30Bayer 04 Leverkusen–SV Werder Bremen–NWSL 03/10 03:00אורלנדו פרייד–סן דייגו וייב–NWSL 03/10 05:00סיאטל ריין–נורת׳ קרוליינה קארג׳–הליגה הגרמנית לנשים 03/10 15:00RB Leipzig–1. FSV Mainz 05–הליגה האנגלית לנשים 03/10 15:30מנצ'סטר יונייטד–ליברפול–הליגה הגרמנית לנשים 03/10 17:001. FC Köln–SC Freiburg–הליגה הגרמנית לנשים 03/10 18:55Eintracht Frankfurt–FC Bayern München–NWSL 03/10 23:00רייסינג לואיוויל–יוטה רויאלס–NWSL 04/10 01:30קנזס סיטי קרנט–ביי–NWSL 04/10 03:45פורטלנד ת׳ורנס–בוסטון לגאסי–אליפות אירופה לנערות עד 17 04/10 13:00אזרבייג׳ן–אלבניה–אליפות אירופה לנערות עד 17 04/10 13:00קוסובו–אירלנד–הליגה הגרמנית לנשים 04/10 14:45VfL Wolfsburg–Hamburger SV–הליגה האנגלית לנשים 04/10 16:00ווסטהאם–צ'לסי–הליגה האנגלית לנשים 04/10 16:00אברטון–ברמינגהאם סיטי–הליגה האנגלית לנשים 04/10 16:00ברייטון–צ'רלטון אתלטיק–הליגה האנגלית לנשים 04/10 16:00אסטון וילה–קריסטל פאלאס–הליגה האנגלית לנשים 04/10 16:00טוטנהאם–לונדון סיטי לויונסס–הליגה הגרמנית לנשים 04/10 17:00VfB Stuttgart–1. FC Union Berlin–הליגה האנגלית לנשים 04/10 18:30מנצ'סטר סיטי–ארסנל–הליגה הגרמנית לנשים 04/10 19:301. FC Nürnberg–TSG Hoffenheim–NWSL 04/10 20:00גות׳אם–אנג'ל סיטי–NWSL 04/10 23:00שיקגו סטארס–דנוור סאמיט–NWSL 05/10 02:00יוסטון דאש–וושינגטון ספיריט–אליפות אירופה לנערות עד 19 06/10 12:00רומניה–קזחסטן–אליפות אירופה לנערות עד 19 06/10 15:30מלטה–צ'כיה–אליפות אירופה לנערות עד 19 07/10 11:00גאורגיה–בולגריה–אליפות אירופה לנערות עד 17 07/10 13:00פינלנד–אוקראינה–אליפות אירופה לנערות עד 19 07/10 14:00אנגליה–דנמרק–אליפות אירופה לנערות עד 19 07/10 14:00שווייץ–בוסניה–אליפות אירופה לנערות עד 17 07/10 14:00אסטוניה–איי פארו–אליפות אירופה לנערות עד 17 07/10 14:00לטביה–ליטא–אליפות אירופה לנערות עד 19 07/10 16:00אירלנד–ארמניה–אליפות אירופה לנערות עד 17 07/10 16:00נורווגיה–צפון אירלנד–אליפות אירופה לנערות עד 17 07/10 17:30רומניה–סקוטלנד–אליפות אירופה לנערות עד 17 07/10 20:30איטליה–אוסטריה–אליפות אירופה לנערות עד 19 09/10 12:00צ'כיה–קזחסטן–אליפות אירופה לנערות עד 17 09/10 13:30גרמניה–קזחסטן–אליפות אירופה לנערות עד 19 09/10 15:30רומניה–מלטה–אליפות אירופה לנערות עד 17 09/10 18:00איסלנד–צ'כיה–

קרב בין-דורי: כשזידאן יפגוש את אנצ'לוטי

אנצ'לוטי וזידאן כששיתפו פעולה בספסל של הבלאנקוס (sofascore)

אחרי שאתמול נפתח שלב רבע הגמר עם ניצחון מרשים ומפתיע של יובנטוס על ברצלונה ועם דחיית המשחק של דורטמונד ומונאקו להיום. הערב ישחקו באיירן מינכן וריאל מדריד בקרב שמסעיר את אירופה. כשבמשחק השלישי תתארח הסינדרלה מלסטר אצל הקולצ'ונרוס.

באיירן מינכן – ריאל מדריד

הניוזלטר של JSPORTפעם בשבוע במייל

על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

מה לא נאמר על המפגש בין באיירן מינכן לריאל מדריד? משחק שמפגיש את שתיים משלוש הקבוצות הטובות באירופה בחמש השנים האחרונים, משחק שבקלות יכול היה להיות הגמר, משחק שמפגיש את המורה עם תלמידו, משחק שבו המכונה הגרמנית המשומנת תנסה לגבור על הסופרסטאר הפורטוגלי הבלתי-נגמר. ובקיצור, משחק שכל אירופה מחכה לו.

אנצ'לוטי וזידאן כששיתפו פעולה בספסל של הבלאנקוס (sofascore)

עד כה העונה האירופית של שתי הקבוצות הללו מאוד דומות. שתיהן סיימו במקום השני בבית המוקדם, ריאל (אחרי דורטמונד), באיירן (אחרי אתלטיקו). שתיהן ניצלו מהגרלה קשה בשמינית הגמר וניצחו בקלילות את יריבותיהם. נוסף על כך, שתיהן ניצחו באותה תוצאה את המשחק הראשון וגם את הגומלין: באיירן הדיחה את ארסנל בתוצאה 2:10 (1:5 בכל משחק), ריאל העיפה את נאפולי בתוצאה 2:6 (1:3 בכל משחק). שתי הקבוצות אגב לא רגילות להיפרד מהמפעל כל כך מוקדם, באיירן הגיעה למעמד חצי הגמר בחמש העונות האחרונות, ואילו ריאל בשש השנים האחרונות.

באיירן כמו בכל שנה בעונות האחרונות מגיעה לשלבי הנוק-אאוט כשהאליפות הגרמנית מונחת בכיסה. גם השנה הבווארים מוליכים את הטבלה בפער של עשר נקודות. באיירן מגיעה למשחק אחרי שהפסידה רק פעם אחת ב-18 המשחקים האחרונים. אמנם ההפסד הגיע לפני שבוע מול הופנהיים, אך כל מי שחשב שיש צרות בממלכה הבווארית, ראה את באיירן מתפוצצת על דורטמונד בקלאסיקר ומנצחת 1:4. באיירן יכולה לשאוב עידוד מכך שבכל משחקי ליגת האלופות שנערכו העונה באליאנץ ארינה, ידם הייתה על העליונה, כולל ניצחון מול מדרידאית אחרת.

באיירן חוגגת את הניצחון בקלאסיקר (skysports)

מנגד, ריאל מדריד היא אחת משתי הקבוצות היחידות העונה בליגת האלופות שלא הפסידה (השנייה יובנטוס). הבלאנקוס רוצים להיות הקבוצה הראשונה בהיסטוריה של ליגת האלופות שמשלימה זכייה שנייה ברציפות. ריאל אמנם הגיעה לרבע הגמר ללא מאמץ מיוחד, אך היא עושה זאת ללא התפוקה הרגילה של כריסטיאנו רונלאדו. הכוכב של הבלאנקוס כבש רק שני שערים בליגת האלופות העונה ולא מצליח לשחזר את היכולת שהובילה את ריאל לשתי זכיות בשלוש שנים האחרונות. מי שכן רושם את העונה ההתקפית ביותר בהיסטוריה שלו הוא סרחיו ראמוס, שהנגיחות המדויקות שלו הצילו את ריאל לא פעם העונה. ריאל מגיעה למשחק בכושר טוב אחרי חמישה ניצחונות ליגה רצופים, אך הרצף נעצר בשבת בדרבי המדרידאי שהסתיים בתיקו 1:1. הבלאנקוס שלטו לכל אורך המשחק והיו רחוקים שש דקות מניצחון על היריבה העירונית והגדלת הפער מברצלונה.

שתי הקבוצות נפגשו 10 פעמים לדו-קרב במסגרת שלבי הנוק-אאוט של ליגת האלופות. עד כה, כל קבוצה ניצחה חמישה מפגשים. ההתמודדות האחרונה בין השתיים הייתה לפני שלוש שנים כשהן נפגשו בחצי הגמר. ריאל ניצחה 0:5 בסיכום שני המשחקים והעפילה לגמר. מלבד ההיסטוריה המשותפת של שתי הקבוצות, המשחק הערב יפגיש את המורה ותלמידו. זינדין זידאן היה עוזרו של קרלו אנצ'לוטי בזכייה של ריאל לפני שלוש שנים, ובעונה שעברה זכה כמאמן ראשי בתואר. שני המאמנים ששיתפו פעולה עוד כשאנצ'לוטי אימן את זיזו ביובה מעריכים האחד את השני ויהיה מעניין לראות האם התלמיד יגבור על מורו.

סרחיו ראמוס מציל העונה את ריאל בלא מעט מקרים (goal)

 אתלטיקו מדריד – לסטר סיטי

זו העונה הרביעית ברציפות שהקולצ'ונרוס מעפילים לרבע הגמר, אך זו הפעם הראשונה שהיא פוגשת ביריבה אנגלית, ויותר מכך זו הפעם הראשונה שהיריבה אינה ספרדית. פעמיים היא פגשה את ברצלונה (ועלתה) ופעם אחת פגשה את ריאל (והודחה). דייגו סימאונה רוצה להשלים את התואר היחיד שחסר לו עם הקולצ'ונרוס, אחרי שזכה עימה באליפות, בגביע הספרדי ובליגה האירופית. המאמן הארגנטינאי היה הכי קרוב שאפשר לתואר ואחרי שני גמרים שהסתיימו במפח נפש הוא מקווה לנצל את ההגרלה הקלה יחסית כדי לעשות צעד נוסף לעבר אולי זכייה ראשונה סופסוף.

סימאונה מיד בתום ההפסד בגמר ליגת האלופות – מקווה לסמן וי על התואר היחיד שחסר לו יחד עם אתלטיקו (skysports)

אתלטיקו שהפתיעה כשסיימה ראשונה בשלב הבתים בבית שכלל את באיירן מינכן, לא התקשה גם מול גרמנייה אחרת בשמינית הגמר וחלפה בקלילות על באייר לברקוזן. הקבוצה שראתה לאורך כל העונה את הגב של סביליה, ניצלה את החולשה של הקבוצה האנדלוסית בחודש וחצי האחרונים והודות לחמישה ניצחונות ליגה רצופים עקפה אותה ועלתה למקום השלישי. מלבד היוקרה, הקרב על המקום השלישי מבטיח מקום בטוח בשלב הבתים של ליגת האלופות, בעוד הרביעי שולח "רק" למוקדמות. אתלטיקו מגיעה למשחק אחרי תיקו 1:1 מול ריאל מדריד בסנטיאגו ברנבאו שחיזק אפילו יותר את המורל של הקבוצה לקראת המשחק הערב. המשחק האחרון של אתלטיקו מול קבוצה אנגלית בשלב נוק-אאוט היה מול צ'לסי בחצי גמר ליגת האלופות בעונת 2013/14, אז הספרדים חלפו על פני הבלוז ועלו לגמר.

סביר להניח שסימאונה שמח לנוכח ההגרלה, שכן יכול היה לפגוש את אחת מאריות היבשת, אך כשמדובר בלסטר, יודע המאמן המוערך שאי אפשר להיות רגועים. השועלים שהתחילו את העונה בצורה רעה ומצאו את עצמם בשלב מסוים מתחת לקו האדום, פיטרו את המאמן שהביא להם אליפות ומינו במקומו את עוזרו, קרייג שייקספיר. ההצלחה הייתה אדירה ולסטר רשמה שישה ניצחונות רצופים ואחד חשוב במיוחד מול סביליה, שהעלה אותה לרבע הגמר. הניצחונות גם שיפרו משמעותית את סיכויים של השועלים לשרוד בליגה ומיקמו אותם במרכז הטבלה. עם זאת, ביום ראשון לסטר הפסידה 2:4 לאברטון, במה שהרס את הרצף של לסטר בעידן שייקספיר ומעניין יהיה לראות האם זו הייתה רק מכה קלה בכנף או תחילתו של כדור שלג.

לסטר מקווה להמשיך את המסע הקסום שלה באירופה (the indian express)

קשה לדעת באיזה שלב תסתיים ההרפתקה המופלאה של השועלים באירופה, מעטים האמינו שהיא תחלוף על פני סביליה בשמינית הגמר, אך לסטר הוכיחה שהיא עשויה מחומר של ווינרים. לדעתי, זה בעיקר תלוי באדומים-לבנים. לאתלטיקו יש ניסיון במעמדים האלה ומבצר ביתי. אם הם ינצלו זאת, הם אמורים לעלות לחצי הגמר, אם לא אולי ייכתב פרק חדש באגדה ששמה לסטר.

עוד באותו נושא

ליגיונריות: מריאן עוואד ופומגט ניצחו במשחק העונה

כדורגל · 15 באפריל 2024

ליגיונריות: פומגט נותרה עם סיכוי לאליפות

כדורגל · 31 במרץ 2024

לגיונריות: שער נוסף למריאן עוואד בניצחון פומגט

כדורגל · 24 במרץ 2024